Marokko

Magiske og eksotiske rejseoplevelser

Få inspiration til din næste rejse til Marokko

Jeg besøgte første gang Marokko i februar 2013, og det var en meget positiv overraskelse. Vi fløj til Marrakech og fik en ordentlig en på opleveren. Inden afrejse havde jeg hørt meget om agressive sælgere, som ville jage en  gennem bazaren. Heldigvis viste det sig ikke at holde stik og vi oplevede et dejligt gæstfrit folk.  Jeg nu været i Marokko to gange og det bliver helt sikkert til flere besøg i fremtiden.


Maden
Ønsker du en masse eksotiske kulinariske oplevelser, så er Marokko det helt rigtige land at besøge. Det er muligt både at få udsøgt traditionel marokkansk mad og så fornægter det sig heller ikke, at Marokko er en tidligere fransk koloni. Det er muligt at fålækker fransk gourmetmad samt god vin og cocktails.

 

Traditionel marokkansk mad er inspireret af både araberne, maurerne og Berber-folket. Marokko producerer en lang række af forskellige frugter og grøntsager og på grund af klimaet kan de fleste afgrøder høstes flere gange om året. Da jeg var i landet, spurgte jeg til, om der var fokus på økologisk produktion og svaret er, at stort set al produktion er økologisk. Landbruget drives stadig traditionelt på mindre familiegårde og for mange er sprøjtegift og kunstgødning ukendte begreber. Kød serveres til de fleste retter, selvom det også er muligt at få vegetarretter. På markederne finder man oksekød, fåre- og lammekød, kylling, kamel (hvilket jeg dog aldrig så på markedet), kanin samt fisk og skaldyr.

Elsker du krydret mad, så vil du også elske marokkansk mad. Overalt i basarerne støder man på krydderisælgerne, som oftest udstiller de forskellige krydderier i små pyramide-formede toppe. Kanel er et krydderi, som bliver brugt i mange retter. Her i Danmark forbinder vi mest kanel med søde sager, såsom kanelsnegle og risengrød. Men i Marokko er man ikke bange for at bruge kanel i kød- og grøntsagsretter. Andre almindelig brugte krydderier omfatter spidskommen, ingefær, peber, paprika, anisfrø, sesamfrø, koriander og safran. Persille er en af de mest udbredte krydderurter. Særlig karakterisk for mange marokkanske retter er brugen af syltede citroner, som giver en dejlig delikat citrus-smag. Syltede citroner, der bruges i flere nordafrikanske lande og i Indien, er hele eller halve citroner, som er syltet i vand med salt og saften fra citronerne. Citronerne gærer herefter i flere uger ved stuetemperatur før de bruges. Man spiser både frugtkødet og skallen.


Kokkeskoler

Kokkeskoler

  • Faim d’Epices
    Kokkeskole, som jeg besøgte i februar 2013. Kokkeskolen ligger et stykke uden for byen, men man bliver hentet gratis på sit hotel i Marrakech. Ud over at bage og lave tagine, så fortæller ejeren også om de lokale krydderier. En kokkeskole, der klart kan anbefales.
  • La Maison Arabe
  • Souk Cuisine
    Kokkeskole, hvor man først starter med at købe råvarerne på det lokale marked. Anbefalet af Rough Guides

Seneste indlæg om Marokko