Østrig

Få inspiration til kulinariske rejseoplevelser

Østrig er traditionernes land. Her holder man fast i de gamle gode dyder og traditioner. Da jeg var på besøg, var det lidt som en tidsrejse tilbage i tiden. Prøv fx et besøg på Café Sperl, der både var Hitlers og Freuds stamcafe. Her føler du virkelig, at tiden har stået stille siden 1930’erne. Mad i Østrig minder meget om det tyske køkken, men de har dog også en lang række lokale retter, som fx wienerschnitzel, apfel strudel og sacher torte (ja, kage fylder meget i Østrig – heldigvis).

Marked

Naschtmarkt
Dette er Wiens mest populære marked og er absolut et besøg værd, hvis man er i Østrigs hovedstad. Markedet åbnede allere i det 16. århundrede. Ud over stande med, så er der også en lang række små restauranter, som serverer alt fra sushi, kebab til traditionelt østrigsk mad. Mellem 09.00 – 18.00 er de fleste stande åbne. Restauranter har åben indtil kl. 23.00.

Original Wiener Strudelshow
Se med når konditoren laver den østrgiske nationaldessert Apfel Strudel, som er lidt af en kompliceret proces med en mege tynd dej. Alle får opskriften med hjem og får selvfølgelig lov til at smage æblekagen, når den kommer ud af ovnen