La Boqueria – Barcelonas kendte marked

Midt på Ramblaen, Barcelonas kendte gågåde, ligger byens ældste og største marked: La Boqueria.  Mere end 200 stande og serveringssteder lokker turisterne ind i et mekka af frugt, kød, delikatesser og andet godt til ganen.

Turisterne flokker til. De lokale bliver væk

Og turister er der rigtig mange af! De sidste 20-25 år har Barcelona oplevet et sandt turistboom. I 1990 var der ca. 1,7 millioner turister, der besøgte byen om året. I 2012 var det tal steget til over 12 millioner. Og de mange turister fyldte meget, da jeg besøgte byen i henholdsvis august og september.

Og hvorfor nu al den fokus på antallet af turister, når dette indlæg handler om et af Europas mest kendte fødevaremarkeder? Fordi stemningen og udbuddet af stande og varer på La Boqueria er kraftigt påvirket af de mange turister. De lokale kommer ikke længere på markedet – de bliver væk. Og det er en skam.

Markedet der har været en del af byen siden år 1217 har simpelthen mistet en stor del af sin autencitet. Jeg elsker autentiske oplevelser og det var ikke helt det, jeg oplevede på La Boqueria.

Er La Boqueria et besøg værd?

Er du i Barcelona, så synes jeg, at du alligevel skal stikke hovedet ind på markedet. Selvom du kommer til at gå meget tæt med en masse andre turister, så stedet stadig imponerende. Kvaliteten er høj og udvalget stort. Ikke noget, der er et hverdagssyn for os danskere.

Markedet er delt op i sektioner med henholdsvis grøntsager og kød. Ind i mellem boderne ligger en del små spisesteder, der hovedsageligt byder på tapas-retter. I følge min guidebog, så skulle der være nogle gode steder at spise, men desværre var alle spisestederne propfyldte da jeg var der. Så det droppede jeg og spiste i stedet for i en af de små sidegaderne, der ligger tæt på markedet.

Et par tips

Jeg besøgte la Boqueria midt på dagen, hvor alle andre også gjorde det. Så min anbefaling vil være at møde op så tidligt eller så sent som muligt. Markedet åbner kl. 08.00 og lukker igen kl. 20.30

Og så er det også en rigtig god ide at besøge uden for højsæsonen. Du undgår de store mængder af turister, du undgår den voldsomme varme og så er det som oftest billigere at rejse.

Læs flere rejseartikler fra Taste the World

Denne hjemmeside bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af godkender du cookiepolitikken.