Du er nu
tilmeldt rejsen til Syrien

Tillykke med din beslutning om at rejse med til Syrien

Tak fordi du har valgt at rejse med Taste the World til Syrien fra den 13. – 19 oktober 2024.

Vi glæder os til at give dig en uforglemmelig og sikker rejseoplevelse.

Hvad sker der nu?

Du vil inden for få dage modtage en e-mail med information om betaling og vores handelsbetingelser, som vi anbefaler, at du læser grundigt.

Din plads på rejsen er først sikret, når vi har modtaget dit depositum.

Vigtigt

 • Rejseforsikring er obligatorisk
  For at rejse med til Syrien er det obligatorisk, at du har en rejseforsikring. Vi anbefaler også en afbestillingsforsikring, som skal tegnes samtidig med at du bestiller rejsen. Kontakt dit forsikringsselskab.
 • Online-møde før afrejse
  Cirka en uge før afrejse afholder vi et online-møde for at gennemgå programmet, kulturelle forskelle, sikkerhed. Her får du også mulighed for at møde undertegnede (din guide) og dine medrejsende.
 • Lukket Facebook-gruppe
  Inden afrejse bliver du inviteret til en lukket Facebook-gruppe – kun for deltagere på denne rejse. Formålet er, at vi her kan dele viden og rejsetips med hinanden. Og når vi er hjemme igen, så kan vi også dele rejseminder og fotos her. 

Har du spørgsmål?

Vi har samlet en række ofte stillede spørgsmål længere nede på siden. Skulle du have yderligere spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på per@tastetheworld.dk eller via knappen nedenfor.

Vi glæder os til at tage på eventyr med dig!

Med venlig hilsen,

Per Sommer
Taste the World

Spørgsmål og svar

For at komme ind i Syrien skal du sikkerhedsgodkendes af de syriske myndigheder. Du behøver ikke at sende dit pas til en ambassade, da vi søger om sikkerhedsgodkendelsen for dig.

Vi skal bruge en kopi af dit pas og dine ansættelsesoplysninger. Du skal sikre dig, at dit pas har mindst to blanke sider, og at det er gyldigt i mindst 6 måneder efter rejsens sidste dato.

Sikkerhedsgodkendelsen er inkluderet i rejsens pris. Du skal dog betale et indrejsegebyr, når du krydser grænsen til Syrien. Det koster 60 USD (juni 2024) for danske statsborgere og skal betales kontant. Du skal have det præcise beløb, og kan kun betale med helte nye sedler, der ikke er krøllet, foldet eller er skrevet på.

Ovenstående gælder for rejsende med danske pas. Kontakt os, hvis du har pas fra et andet land.

De områder, som kontrolleres af regeringen er sikre – og det er kun de områder, vi besøger på vores ture.

Vi vil kun rejse til områder i landet, hvor vi er helt trygge ved sikkerhedssituationen.

Sammen med vores team i Syrien overvåger vi løbende situationen og vil ændre rejseplanen, hvis det bliver nødvendigt.

Selvom vi kun arrangerer ture til områder, hvor vi føler, vi kan holde vores kunder sikre, fraråder flere europæiske udenrigsministerier alle rejser til Syrien.

Vi anbefaler, at du også selv undersøger situationen, så du føler dig tryg ved din rejse. Har du spørgsmål, så er du velkommen til at kontakte os.

Vær opmærksom på, at rejsevejledningen fra det danske udenrigsministerium kan påvirke dækningen på din rejseforsikring. Kontakt dit forsikringsselskab for yderligere rådgivning.

Inden afrejse til Syrien afholder vi en online-briefing, hvor vi i detaljer fortæller om, hvad du skal være opmærksom på under dit ophold i Syrien. Og du er selvfølgelig også velkommen til at stille spørgsmål.

Vi anbefaler, at du læser vores uddybende artikel: Er det sikkert at rejse til Syrien?

 

Turen starter og slutter i Amman, Jordan. Transfer til Syrien er inkluderet i rejsens pris.

Rejse fra Danmark til Amman er ikke inkluderet i rejsens pris.

Der er mange internationale fly til Ammans lufthavn. Der er ingen direkte fly fra Danmark til Amman, så det kræver mindst en mellemlanding at komme frem.

Ofte er det billigst at flyve over Istanbul med Turkish Airlines eller Pegasus Airlines.

Du bør ankomme dagen før til Amman, da vi på første rejsedag kører tidligt om morgenen fra Amman.

Vi kan ikke booke dine billetter og hotel i Amman for dig. Men vi rådgiver gerne om de bedste og billigste billetter.

Denne ekspedition er åben for alle deltagere, der søger et ekstraordinært rejseeventyr. For at deltage skal du minimum være 16 år. Det vigtigste er, at du har åbent sind, en positiv ånd og er klar på et eventyr. Du vil gerne udvide din horisont og er klar til at møde både lokalbefolkningen og de andre medrejsende.

Du skal være nogenlunde fysisk form. Vi kommer til at gå meget, og på enkelte dage kan vi komme til at gå op til 15 km. Der vil også være en del trapper. Blandt andet op til klostret Deir Mar Musa, der ligger på en klippetop.

Syrien er et meget billigt land at besøge for os danskere, så du vil ikke bruge mange penge på din rejse.
Som udgangspunkt er 100 USD rigeligt til en uges rejse. Men vores anbefaling er at tage lidt mere med. De fleste der besøger landet ender med at købe souvenirs og kunsthåndværk med hjem.

Ja, du kan sagtens komme på internettet i Syrien. Der er som udgangspunkt wi-fi på de hoteller, som vi bor på. Ofte vil restauranter og caféer også have wi-fi. Det kan dog være ustabilt og langsomt.

En lang række hjemmesider er blokeret i Syrien. Det gælder især amerikanske sider som Netflix, Amazon og Airbnb. Det er ikke de syriske myndigheder, der spærrer dem. Det skyldes de internationale handelssanktioner. Men har du VPN, kan du omgå blokeringerne.

Syrien er et fantastisk sted med mange smukke og interessante motiver, men der er nogle vigtige regler og hensyn at tage i betragtning:

 • Forbudte områder: Det er strengt forbudt at fotografere ved grænseovergange, militære checkpoints, bygninger og områder, hvor militær og politi holder til.

  Overtrædelse af disse regler kan have alvorlige konsekvenser, herunder konfiskering af dit kamera eller mobiltelefon og mulig tilbageholdelse af myndighederne. Derudover kan det bringe hele gruppens sikkerhed i fare.

  Vores guider vil i de fleste tilfælde informere dig, når fotografering er forbudt. Alligevel er det vigtigt selv at være opmærksom på følsomme områder.

 • Respekt for lokalbefolkningen: Som det gælder alle steder, bør du aldrig tage billeder af folk uden deres tilladelse.

Ved at følge disse retningslinjer kan du sagtens fotografere i Syrien uden problemer og samtidig respektere lokale love og skikke.

Prisen for turen inkluderer indkvartering i et dobbeltværelse – twin beds.

Hvis du rejser alene, vil du dele værelse med en anden af samme køn fra gruppen.

Vi forsøger altid at gruppere folk af samme køn og alder sammen, men bemærk, at dette ikke altid vil være mulig.

I det tilfælde, hvor vi ikke kan matche to af samme køn i samme rum, vil du betale tillæg for enkeltværelse.

Hvis du ønsker dit eget enkeltværelse, skal du betale et tillæg på 2.000 DKK.

At besøge et land som Syrien kan for nogle være kontroversielt. Men vi mennesker er forskellige, og vi rejser hver især af forskellige årsager. I sidste ende er det et personligt valg, du skal træffe.

Vores rejser til Syrien er ikke en støtte til eller blåstempling af landets styre. Vi bor på privatejede hoteller og spiser på restauranter, der også er privat drevet.

Vi mener, at det at rejse til Syrien kan være en måde at støtte den lokale befolkning på, som har lidt under mange års konflikt. Efter at have været lukket for turister i lang tid, er syrerne meget glade for at byde besøgende velkomne igen. Det er en måde at forbedre deres økonomi på og et tegn på, at landet er på vej mod en mere normal tilstand. Den lokale befolknings glæde over at se besøgende igen er vores vigtigste målestok for, om det er etisk forsvarligt at besøge landet.

I denne artikel, kan du læse mere om emnet: Er det etisk forsvarligt at besøge Syrien?

Rejseforsikring er obligatorisk for alle, der bestiller en rejse hos os. Bevis for forsikring skal sendes til os inden rejsen. Kontakt os venligst for at få anbefalinger til forsikringsselskaber, der dækker vores destinationer.

Vi anbefaler, at du tegner en omfattende forsikring, der også dækker dig fuldt ud for aflysninger på grund af sygdom, mistet bagage osv. Du bør tegne din forsikring samtidig med, at du booker rejsen hos os.

Uforudsete ting kan let ske på en rejse til Syrien, så rejseplanen kan ændre sig en smule. Men vi vil altid gøre vores bedste for at leve op til programmet.

I Syrien kan du ikke bruge betalingskort som MasterCard og Visa, da landet er udelukket fra internationalt banksamarbejde.

Derfor skal du medbringe alt, hvad du skal bruge i US dollars.

Når du veksler her i Danmark, så er det vigtigt, at du udelukkende får helt nye sedler. De må ikke være krøllet, foldet eller skrevet på.

Du bør veksle så du har flere forskellige størrelser i sedler – 10-, 20-, 50- og 100-dollar sedler.
Vores lokale guide hjælper med at veksle penge den første dag i Syrien.

Du kan ikke bruge dit danske SIM-kort i Syrien. Men du kan godt bruge din mobiltelefon til for eksempel at gå på hotellets wi-fi.
I visse tilfælde er det også muligt at købe et lokalt syrisk SIM-kort. Et SIM-kort er forholdsvis dyrt i forhold til prisniveauet i landet og koster omkring 20-40 USD.

Ingen vaccinationer er obligatoriske, men du bør søge råd hos en praktiserende læge, sygeplejerske, farmaceut eller rejseklinik – gerne 8 uger før afrejse.

Yderligere information kan du finde her:
Statens Seruminstitut

Syrien er et ret åbent og frit land, når det gælder påklædning, og derfor skal kvinder heller ikke være tildækket. 

Du kan sagtens gå i jeans, t-shirts osv. Generelt bør du undgå tøj, der er for stramt, gennemsigtigt osv.

I moskeer skal kvinder tildække deres hår, så medbring et tørklæde. Det er ikke velanset, at mænd går i shorts i moskeer og kirker. 

 • Vi starter dagen tidligt i Amman, Jordan. Her vil vores chauffør hente os og køre os til Syrien.
 • Stop ved grænseovergangen for at få visum og stemplet vores pas.
 • Herefter fortsætter vi til byen Bosra, hvor vi skal se det velbevarede romerske amfiteater og den romerske ruinby.
 • Frokost i Bosra*
 • Om eftermiddagen kører vi til Damaskus, hvor vi tjekker ind på vores hotel, der har til huse i et traditionelt byhus.
 • Fælles aftensmad*
 • Mulighed for at gå ud og få et glas/øl vin og opleve nattelivet på Straight Street*.

 

 • Efter en traditionel syrisk morgenmad på hotellet starter vores byvandring.
 • Vi går på opdagelse i Damaskus store basar og skal blandt andet besøge værksteder, hvor de laver syrisk kunsthåndværk.
 • Azem Palace: et fint eksempel på et traditionelt Damaskus-hus fra den osmanniske tid, der er nu omdannet til et museum.
 • Umayyad-moskeen: En af de største og ældste moskeer i verden, bygget i det 8. århundrede. Moskeen er kendt for sin storslåede arkitektur og rige udsmykning, inklusive mosaikker og marmorarbejde
 • Khan As’ad Pasha: Den største karavanserai, bygget i 1752. Stedet er et imponerende eksempel på osmannisk arkitektur, med en storslået indgangsportal, en central gårdsplads. Den fungerede som et vigtigt handels- og overnatningssted for rejsende købmænd og deres varer.
 • Rundturen foregår i behageligt tempo, og der vil være rigeligt med tid til fotografering mv.
 • Frokost i den gamle by*
 • Bonus: Valgfrit besøg i en hamam til en aften-skrub! Der er ingen bedre måde at afslutte din dag i Damaskus på end ved at slappe af i et af byens gamle badehus . (Inkluderet i prisen).
 • Fælles aftensmad – eller mulighed for at finde sit eget sted at spise*
 • Overnatning i Damaskus på vores hotel.

 

Rejse til Syrien - Damaskus

 • Efter en tidlig morgenmad sætter vi kursen mod Palmyra – en køretur på ca. 3 timer.
 • Palmyra var engang en af de vigtigste romerske byer. Under borgerkrigen blev stedet erobret af ISIS.. De sprængte det vigtigste tempel, men stedet er stort, og de fleste af dets strukturer står heldigvis stadig.
 • Sidst på eftermiddagen sætter vi kurs mod Aleppo, hvor vi skal overnatte. En køretur på ca. 4 ½ timer.
 • Fælles aftensmad for dem der ønsker det i Aleppo*.

 

Rejse til Syrien - Palmyra

 • Efter morgenmad på hotellet skal vi på guidet byvandring.
 • Aleppo var engang landets største by og et vigtigt økonomisk og kulturelt centrum, kendt for sin gamle bydel, citadel og store moske. Byen har lidt omfattende ødelæggelser under den syriske borgerkrig, men genopbygningen er i gang. Aleppo er også kendt for sin sæbeproduktion og gode mad.
 • Citadellet: Vi gør blandt andet stop ved citadellet, der er en af verdens ældste og største fæstninger, beliggende på en bakketop med udsigt over byen.
 • Om aftenen besøger vi det kristne område, der næsten ikke blev berørt af krigen. Her spiser vi aftensmad*, og der er mulighed for at gå ud om aftenen og smage på den lokale øl og vin.
 • Overnatning i Aleppo.

Rejse til Syrien - Aleppo

 • Efter morgenmad på hotellet venter et tætpakket men spændende program.
 • Første stop er oldtidsbyen Apamea grundlagt af Seleukiderne i det 3. århundrede f.Kr. Byen er kendt for sin imponerende søjlegang, der engang strakte sig over næsten 2 kilometer, og ruinerne af romerske templer og teatre.
 • Herefter fortsætter vi til byen Hama, hvor vi skal se de store trævandhjul (norias), der har været brugt til kunstvanding i århundreder.
 • Byen Homs er dagens tredje stop. Byen er Syriens tredjestørste by og led store ødelæggelser under krigen, men er igen under opbygning.
 • Sidst på eftermiddagen kører vi til den lille landsby Almishtayeh, hvor vi spiser aftensmad* og overnatter på hotel.

Rejse til Syrien - Apamea

 • Efter morgenmad på hotellet kører vi den korte tur op til korsridderborgen Krak des Chevaliers.
 • Krak des Chevaliers er en af de bedst bevarede korsridderborge i verden. Borgen er kendt for sin arkitektur, med dobbeltmure, tårne og en dyb voldgrav. Krak des Chevaliers blev bygget af Johanniterordenen i det 12. århundrede og fungerede som en vigtig strategisk base under korstogene.
 • Efter en god frokost* sætter vi kursen mod klostret Deir Mar Musa. En køretur på lidt over 2 timer.
 • Deir Mar Musa er et gammelt kloster beliggende i den syriske ørken nord for Damaskus. Klosteret er kendt for sine smukke fresker og mosaikker, der dateres tilbage til det 11. og 12. århundrede.
 • Vi overnatter og spiser aftensmad på klostret om natten, under mere enkle forhold. Bemærk, at vi sover på fællesværelser. Mænd og kvinder skal sove adskilt.

 

Rejse til Syrien - Deir Mar Musa

 • Efter morgenmad på klosteret går turen til den kristne by Maaloula.
 • Maaloula anses for at være en af de vigtigste kristne byer i Mellemøsten, og det er kendt for at være et af de få steder i verden, hvor der stadig tales vestlig nyaramæisk. Det sprog Jesus talte.
 • Den smukke landsby er bygget ind i bjergsiden og har flere gamle kirker og klostre, der tiltrækker pilgrimme og turister. Maaloula blev hårdt medtaget under borgerkrigen, hvor den blev besat af den jihadistiske oprørsbevægelse. Heldigvis er meget blevet genopbygget, men vi vil blandt andet se byens hotel, der stadig ligger i ruiner.
 • Inden vi sætter kursen mod Damaskus, gør vi stop i en anden kristen by – Saidnaya. Byen er kendt for sine mange kirker og klostre. Byen er et vigtigt pilgrimssted for kristne, især på grund af Vor Frue af Saidnaya-klosteret.
 • Vores eventyr i Syrien er ved at være slut. Vi kører til Damaskus, hvor vi sætter os i bussen, der skal køre os til Amman i Jordan. Turen fra Damaskus til Amman tager 4-5 timer – afhængigt af hvor travlt der er ved grænseovergangen.

 

Rejse til Syrien - Maaloula

Inkluderet

Ikke inkluderet

Lidt om mig :
din rejseleder i Syrien

Per Sommer

Mellemøsten har altid haft en særlig plads i mit hjerte. Med over 20 rejser til regionen, herunder flere besøg i Syrien både før og efter borgerkrigen, har jeg opbygget et solidt kendskab til dette fascinerende land.

Som erfaren globetrotter med mere end 55 lande på mit CV, brænder jeg for at dele min passion for rejser til usædvanlige og mindre besøgte steder. Det gør jeg blandt andet gennem min rejsepodcast, som indtil nu er blevet lyttet til mere end 45.000 gange.

Mit indgående kendskab til Mellemøstens historie, kultur og køkken, gør, at du kan være sikker på, at få det meste ud af rejsen til Syrien. 

Jeg glæder mig til at dele min begejstring for Syrien med dig. 

Rejse til Syrien - Din guide Per Sommer

Derfor skal du rejse med taste the world

Unikke destinationer

Vi rejser kun til usædvanlige og mindre besøgte steder.

Ingen masseturisme

Vi rejser ikke til destinationer overfyldt med turister.

Vi giver os god tid

På vores rejser er der tid til at stoppe op, tage billeder, og vi giver os tid til at møde lokalbefolkningen.

Mindre grupper, større fællesskab

Vi tror på, at rejser handler om at dele oplevelser med ligesindede. Vores små grupper skaber en hyggelig og social atmosfære.

Uafhængige og lokale guider

På alle vores rejser bruger vi lokale guider, som er omhyggeligt udvalgt. De kender de steder vi besøger så godt som deres egen bukselomme.

Unikke aktiviteter

Vi forsøger at arrangere aktiviteter, som ellers ville være vanskelige at opleve som individuel rejsende.

Altid til rådighed

Er du i tvivl om noget, eller har du spørgsmål, så kontakt os på e-mail, telefon eller via Messenger.

Åben og ærlig kommunikation

Vi lægger vægt på gennemsigtighed og giver dig alle de nødvendige informationer, så du kan træffe en velinformeret beslutning om din rejse.

Stil et spørgsmål

Har du et spørgsmål om rejsen til Syrien, så skriv.
Vi svarer hurtigst muligt.

Denne hjemmeside bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af godkender du cookiepolitikken.