Aarhus Food Festival

Min blog har ligget lidt stille henover sommeren, men nu er jeg tilbage og har planlagt en masse nye spændende indlæg, som jeg vil publicere henover efteråret. Mere om det til sidst i dette indlæg.

For et par uger siden var jeg på besøg hos nordens største madfestival – Aarhus Food Festival 2013.

 

Kulinariske oplevelser tæt på

Selvom det primære fokus på min blog er kulinariske oplevelser i udlandet, så er Aarhus Food Festival et godt eksempel på, at man også kan få en masse spændende kulinariske oplevelser her i landet.

Det er kun andet år, at Aarhus Food Festival er blev afholdt. Og allerede sidste år viste det sig, at være en kæmpe succes med mere en 27.000 besøgende. I følge arrangørerne, så var der endnu flere besøgende i år. Jeg besøgte festivalen på den sidste åbningsdag og da vi kom ved 11-tiden, var der allerede godt med mennesker. Heldigvis havde arrangørerne taget højde for dette. Festivalen lå på den smukt beliggende plads kaldet Tangkroen med udsigt over havet. Der var masser af plads og selvom der var mange mennesker, så følte man at der var god plads. Så ros til arrangørerne for et meget professionelt arrangement.

Meget mere end smagsprøver serveret med tandstikkere

Det der gør, at jeg er særlig vild med festivalen er,  at det er en madfestival med holdning og mulighed for involvering og dialog. Der er rig mulighed for at en masse spændende smagsprøver, men det er samtidig muligt for at blive klogere på, hvordan fødevarer produceres og forarbejdes. Der er en række madværksteder, hvor man selv kan være med. Der er foredrag med stjernekokke og  andre madeksperter. Der er tænkt på, at der både skal være noget for børn, almindelig folk og så alle os foodies.

12 universer med fokus på dansk og nordisk mad

Desværre har festivalen ikke verdens mest overskuelige hjemmeside, så jeg havde ikke fået sat mig så meget ind i festivalen, inden jeg dukkede op. Heldigvis fik jeg udleveret et flot trykt program ved indengangen, som gav et meget bedre indblik i festivalens opbygning.

Festivalen var opdelt i 12 universer, som var med til at gøre det store område meget overskueligt. Størstedelen af universerne havde  fokus på bestemte fødevarekategorier som fx mejeriprodukter, kød, fisk eller grøntsager. Herudover var der universer, som var mere involverende, som fx “Ballademad”, der havde fokus på børn og deres familier. På “Kokke- og madskolen” kunne man komme helt tæt på kendte danske kokke som fx Wassim Hallal og Timm Vladimir.

Topkarakter til festivalen

Der er ingen tvivl om, at jeg også næste år vil tage til Aarhus for at deltage i Food Festival. Det er en festival, som har rigtig meget at byde på. Og til næste år vil jeg gerne være med flere dage og så have forberedt mig bedre hjemmefra. Der var flere foredrag og kokkeskoler, som jeg godt ville have deltaget i år. Men jeg havde bare ikke fået læst programmet godt nok. Og så vil jeg også have mere tid til at tale med de mange spændende fødevareproducenter og høre deres mange spændende historier.

Hvad er der i vente her på bloggen?

Som lovet i starten, så er der lidt mere om, hvad du kan forvente at læse i den nærmeste fremtid her på bloggen.

I sommerferien var jeg en forlænget tur til London. Her var jeg bl.a. på madvandring og på et lille hyggeligt marked. Det er et indlæg som jeg er ved at skrive på nu. Du vil snarest kunne læse mere om mit bud på både nogle gode og mindre gode kulinariske oplevelser i London.

I november går turen tilbage til magiske Marokko, hvor en masse kulinariske oplevelser skal afprøves. Det er en tur, som jeg glæder mig rigtig meget til og så jeg også vil skrive om her på bloggen.

Læs flere rejseartikler fra Taste the World

Denne hjemmeside bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af godkender du cookiepolitikken.