De bedste bagels i New York

New York er en af mine absolut favorit-storbyer at besøge i verden. Byen har så meget at byde på og  folk fra hele verden bor i den pulserende storby. Der er stort set ikke det køkken, som man ikke kan prøve i byen. Men en af de mest ikoniske retter er nok bagels, som blev bragt til USA af  jøder fra Østeuropa. Fra Maria Falk Petersen har jeg modtaget denne fine guide til de bedste bagels-steder i New York:

New York er kendt for mange ting. Blandt andet mangfoldigheden, seværdighederne, Broadway, shopping og ikke mindst bagels. Bagelen blev bragt til New York af de polsk-jødiske immigranter, og bliver anset som værende en sand New Yorker-specialitet, og i Danmark er det fast frokostinventar for mange. Her får du buddet på New Yorks uundgåelige bagelshops.

Barney Green Grass

Upper West Side

541 Amsterdam Ave, New York, NY 10024
Åbningstider: mandag lukket, tirsdag-søndag 8:30-17:00

Travl bagelshop på Upper West Side. Hvis du vil undgå at stå i kø, så skal du overveje at komme tidligt, og bestille bagels til noget morgenmad eller brunch i stedet for frokost, for stedet bliver godt proppet. Hvis du også vil prøve noget andet, er Barney Green Grass’ scrambled eggs (røræg) et stort hit, men gør dig selv den tjeneste at smag på en bagel her, de smager vidunderligt!

Absolute Bagels

Upper West Side

2788 Broadway, New York, NY 10025
Åbningstider: mandag-søndag 6:00-21:00

Absolute Bagels åbner ekstremt tidligt, og siges at være det absolut bedste bagelsted i hele New York, og det siger ikke så lidt. Der er en grund til at stedet åbner så tidligt, her er det nemlig de lokale, som hver morgen kommer ind for at samle en bagel op, oftest på vej til arbejde. Stedet modtager kun kontanter, så sørg for at have nogen kontanter med, husk dog at prisen på en bagel er langt mindre i New York end herhjemme.

Kossar’s Bialys

Lower East Side

367 Grand St, New York, NY 10002
Åbningstider: mandag-torsdag 6:00-20:00, lørdag lukket, 6:00-20:00

Stedet har mange år på bagen, og faste besøgende, som har været stamkunder hos Kossar’s Bialys i mange år, men det betyder ikke at der ikke er plads til nye ansigter. Alle besøgende er velkomne, og selvom der stort set altid er mange mennesker, bliver der stadig vist hensyn til nye besøgende, ligegyldig om du er turist eller lokal. Lower East Side er et stadig-udviklende, men hipt område, og et besøg værd, når turen går til New York.

David’s Bagels

Lower East Side

273 1st Ave, New York, NY 10003
Åbningstider: mandag-søndag 6:00-20:00

Smagsoplevelsen er i en klasse for sig selv, bestil for eksempel en bagel med cream cheese og laks, den vil du sent glemme. Selvfølgelig skal du ud at opleve seværdigheder og aktiviteter, men det kan jo være at du har brug for en pause på New Yorker-turen, også er det jo godt at David’s Bagels også udbringer deres lækre bagels, det kunne næsten ikke være bedre! Så hvis morgenmaden nu skal serveres på hotellet, så kan det sagtens lade sig gøre, hvis du vælger at bestille hos David’s bagels, som også er placeret i Lower East Side.

(F)Line Bagels

Carroll Gardens (Brooklyn)

476 Smith St, Brooklyn, NY 11231
Åbningstider: mandag-lørdag 5:30-18:00, søndag 6:00-18:00

Hos Line Bagels findes der også levering, take away, men du kan naturligvis også spise der, hvis det skulle være. Stedet ligger et passende sted, hvis du planlægger at bo i Brooklyn. Stedet er ikke lige så travlt, som mange af de andre bagelshops, men hvis du har god tid, og gerne vil sidde et mere roligt sted og nyde bagel, så er Line Bagels et godt bud. Deres French Toast er også værd at vente på!

Katz’s Deli

Lower East Side

205 E Houston St, New York, NY 10002
Åbningstider: mandag-tordag 08:00-22:45, fredag-løndag: åben 24 timer i døgnet.
(Breakfast med bagels: alle dage fra åbningtid-11:30)

Hos Katz’s Deli, den verdensberømte sandwichs-deli, kan du udover at få lækre pastrami-sandwich med overdådigt meget pålæg, bestille en morgenmadsmenu, bagel inklusiv. Bagelen skal smages, men Katz’s skal i første grad besøges, fordi madstedet er et af New Yorks kendetegn, og indbegrebet af New York, den hektiske deli er på størrelse med en stor kantine, og der er konstant besøgende, turister som kommer for at smage på det himmelske udvalg af sandwiches, bagels, for ikke at nævne de hjemmelavede pickels.

I New York kan du let komme til at bruge rigtig mange penge, da fristelserne synes uendelige, så et godt råd er at have styr på fly og hotel i god tid. 

God bagel-jagt!

 

 

Læs flere rejseartikler fra Taste the World

Denne hjemmeside bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af godkender du cookiepolitikken.