Torvehallerne – de fem bedste kulinariske oplevelser

I mange år var København lidt af kulinarisk uland, når det kom til markeder og torvehaller. Men alt det ændrede sig, da Torvehallerne slog dørene op for et par år siden.  Jeg er en stor fan Torvehallerne og kommer der gerne flere gange om ugen. Her får du mit bud på, hvad man ikke skal gå glip af, hvis man besøger Torvehallerne.

Fornuftige priser og høj kvalitet

Mange har den opfattelse, at Torvehallerne er et alt for dyrt sted at handle. Men hvis man vil have kvalitet, så må man også betale for det. De kritikere der brokker sig over prisen, kan jo bare gå i Netto, som ligger lige rundt om hjørnet.

Når det så er sagt, så er det med de høje priser også en sandhed med modifikationer. Man kan sagtens finde gode tilbud, som matcher de priser du finder i supermarkederne. Hos fiskehandlerne er det fx altid muligt at finde et godt tilbud. Og samtidig er kvaliteten bare langt bedre.

De fem bedste oplevelser i Torvehallerne

Der er utroligt mange spændende og lækre stader i Torvehallerne og det er svært at vælge de fem bedste. Men her er mit bud på de stader, som jeg sætter mest pris på.

#1
The Coffee Collective, hal 2
Byens absolut bedste cappuccino får du her. Smagen er blød rund og cremet. Selv min nevø, som ellers ikke kan fordrage kaffe, får en cappuccino her når han er på besøg. I det hele taget er det svært at få en dårlig kaffe her. Stedet er drevet af kaffenørder og selv om der er lange køer, så bliver alle kopper brygget med omhu. Så væbn dig med tålmodighed, hvis der er kø. Dette er kaffe, som er værd at vente på. The Coffee Collective har desuden en cafe på Jægersborggade på Nørrebro.

#2
Fiskehandlerne,  Hav.dk og Hav2Go, hal 1
I hal 1 finder du to fiskehandlere. Her finder du et stort udbud af lækker og spændende fisk. Om du skal vælge den ene eller anden fiskehandler gør ikke den store forskel. Hold dog øje med om der er særlige fordelagtige tilbud. Hos Hav.dk tilbyder de fisketapas til at tage med. En portion til 3-4 personer koster kr. 150 og du vælger selv hvilke retter der indgår i din portion.  Det eneste minus ved fisketapasen er det tarvelige stykke flute, som følger med. Smut i stedet for over til Il Fornaio Bottega i hal 2 og køb noget lækkert brød med.

#3
Brød fra Il Fornaio Bottega, hal 2
Her finder du det lækreste brød i Torvehallerne. Alt er 100 % økologisk og bagt i stenovn. Jeg er i sær en stor fan af deres Foccacia. Ud over brød kan man købe en lang række delikatesser og forskellige slags melsorter.

#4
Pizzaklappere fra Gorms, hal 1
Melder sulten sig, så er det værd at slå et smut forbi Gorms Pizza i hal 1. Her laver de lækre pizzaere og pizzaklappere (en slags pizza-sandwich). Bunden har en særlig lækker sprødhed og det er muligt at købe sin egen pizzadej. Så kan du lave dine egne pizzaer derhjemme.

#5
Alverdens krydderier fra ĀŠĀ Spice, hal 2
Har du først prøvet de friskmalede fra ASA trading, så finder du hurtigt ud af, at der stor forskel på kvaliteten af krydderier. Dette er en helt anden smagsoplevelse end de krydderier, som du fx finder i supermarkederne. Prøv fx den friskmalede spidskommen, så vender du aldrig tilbage til supermarkedernes posekrydderier. Stedet byder også på en række spændende krydderieblandinger som fx Ras-El-Hanout (marrokansk blanding) og Berbere, som er en af mine yndlingsblandinger og typisk bruges i etiopisk mad.

Fakta om Torvehallerne

Beliggenhed
Frederiksborggade 21
1360 København K

Åbningstider
Man-tor: 10-19 (en del stader holder lukket om mandage
Fre: 10-20
Lør: 10-18
Søn: 11 -17

Stader der sælger kaffe og brød åbner allerede kl. 7 man-fre. Og fra kl. 8 lør-søn.

Hjemmeside
Torvehallerne.dk

Læs flere rejseartikler fra Taste the World

Denne hjemmeside bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af godkender du cookiepolitikken.