La Recyclerie – nyt liv i den glemte stationsbygning

I 1939 lukkede togstationen Ornano i den nordlige del af Paris. Stationen var en del af jernbanen La Petite Ceinture, der omkranser hele Paris og som oprindeligt blev brugt til militærtransport. Siden 1939 har banearealet stort set stået uberørt hen, men i 2004 begyndte man at genoplive området.

I dag holder La Recycleri til i den gamle stationsbygning Ornano, der ligger klods op af metrostationen ved Porte De Clignancourt. Stedet åbnede i 2014.

Stedet er absolut et besøg værd, hvis du skal til Paris. Det er et spændende sted, hvor hovedomdrejningspunktet er en restaurant i den gamle ankomsthal. Her er fyldt med genanvendte møbler og sjovt inventar.  Kæmpe vinduer giver en flot udsigt til de gamle skinner og perroner.

Men stedet er meget mere end restaurant. Her er også forskellige værksteder, hvor der blandt andet bliver lavet smykker og en gut hjælper med at fikse stort alt, der er gået i stykker. Stedet er drevet af ildsjæle med en passion for en økologi og bæredygtig udvikling af samfundet.

Vi var forbi en søndag, hvor der blev serveret brunch for €20. Når man har betalt får man udleveret et stålfad og så går man ellers rundt til forskellige buffeter og vælger, hvad man vil have. Det var måske ikke den bedste mad, som vi fik i Paris, men oplevelsen af at være på La Recyclerie opvejede helt klart den noget studentikose mad.

Der bliver serveret mad alle ugens dage med skiftende menu, der som regel koster €20.

Find vej til La Recyclerie

83 Blvd Orano, 75018 Paris.
Metro: Porte de Clignacourt

Åbningstider

Mandag – onsdag: 07.00 – 24.00
Torsdag: 07.00-01.00
Fredag – lørdag: 07.00 – 02.00
Søndag 07.00 – 22.00

Tjek altid deres hjemmeside for ændrede åbningstider og arrangmenter:

LaRecyclerie.com

Læs flere rejseartikler fra Taste the World

Denne hjemmeside bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af godkender du cookiepolitikken.