Otte overlevelsestip:
Familietur til London

Efteråret er perfekt til en familietur til London. Det er ikke for varmt, og så slipper du, for at byen er proppet med turister.

Jeg var selv  på en udvidet familietur til London for nogle  måneder siden.  Min bror og jeg havde givet min mor en familietur til London i 70 års fødselsdagsgave, så det var syv glade og forventningsfulde mennesker, der tog afsted til en af Europas mest fascinerende storbyer.

Det kan dog kræve sin mand og kvinde at besøge byen. De fleste steder er fyldt med mennesker, det tager tid at komme rundt, det er støjende, og man kan risikere at bruge halvdelen af sin ferie på at stå i kø til de populære attraktioner. Derfor kan storbyferien i London også dræne en for energi og overskud. Her får du syv råd, der kan være med til at gøre din tur til en succes.

[title subtitle=”1. Planlæg og afstem jeres forventninger”][/title]

London tilbyder et overflødighedshorn af oplevelser, og er I mange, så kan det kan være svært at blive enige om, hvad I vil se. Derfor lavede vi online-dokument, hvor alle kunne markere, hvad de ville se. Herefter plottede jeg stederne ind i Google Map (det er lettere end du tror), og på den måde fik vi overblik over, hvordan seværdighederne ligger i forhold til hinanden. Dermed bliver det let at se, at man også lige kan kigge forbi Regents Park, når man nu alligevel skal til Madame Tussauds

Du kan se vores kort her:

Vores London-kort

[title subtitle=”2. Book en lejlighed fremfor hotel”][/title]

Hoteller i byen er ikke billige, og så får man sjældent ret meget kvalitet for pengene. Vi valgte at booke en stor ferielejlighed, hvor vi allesammen kunne bo. Det var langt billigere end de fire hotelværelser, som vi ellers havde haft brug for. Og så er det bare super hyggeligt at bo i samme lejlighed. Vi brugte meget tid i det fælles køkken på at lave mad og spille spil.

Jeg er en stor fan af Airbnb, og det var også her vi fandt vores lejlighed. Vi boede i denne lejlighed:

Vores hjem i London

[title subtitle=”Køb billetter hjemmefra, og spar mange penge”][/title]

Det er som regel rimeligt billigt at få en flybillet til London. Til gengæld kan togturen fra lufthavnen ind til London ende med at blive lige så dyr, som jeres flybilletter. Et godt råd er at købe togbilletterne hjemmefra. Vær opmærksom på ekstra billige gruppe/familie-billetter.

På attraktioner i London er der også mange penge at spare, hvis du køber hjemmefra. F.eks. kan du spare næsten 400 kr, hvis du køber en billetpakke til London Eye, Madam Tussauds og London Dungeon.

Vi fandt pakketilbud her, men der findes formentlig mange andre tilbud:

Pakketilbud på attraktioner

[title subtitle=”4. Split op i mindre grupper”][/title]

Allerede da vi planlagde at tage af sted, vidste vi, at vi ikke ville gå efter de samme oplevelser. Derfor dannede vi små grupper hver dag, der drog ud i byen i forskellige retninger. Og så mødtes vi f.eks. til frokost og aftensmad.

[title subtitle=”5. Undgå mange og lange køer. Vælg de store attraktioner med omhu”][/title]

London har mange verdenskendte attraktioner, og når man besøger de mest populære, så føler man, at halvdelen af verden er mødt op for at se det sammen med dig.

Hvis I ikke vil stå i kø i halvdelen af ferien, så lad være med at besøge alt for mange af de mest populære steder. Steder med lange køer er f.eks. London Eye, Madame Tussauds, London Dungeons og Tower of London.

[title subtitle=”6. Kom lettere rundt i byen”][/title]

Det er let at komme rundt i byen med offentlig transport, og det bedste og letteste er at alle har et Oyster Card (der svarer til vores Rejsekort). Kortet tanker du op med f.eks. £20, og så bliver der automatisk trukket et beløb pr. rejse. Når du har rejst for £6,20 på en dag, så rejser du gratis resten af dagen. Du kan købe Oyster Card på alle større stationer, men er du i god tid, kan du også bestille kort hjemmefra. Så har du en kø mindre, du skal stå og vente i.

Bestil og få tilsendt Oyster Card

[title subtitle=”7. Find lettere rund med din mobil”][/title]

The Underground – Londons metro – må være menneskehedens svar på en myretue. Fra den kan du komme stort set overalt i byen. Men det kan også være svært at finde ud af, hvilke linjer der kører hvor. Jeg brugte Citymapper-appen. Men du kan også bruge Google Maps. Begge kræver, at du har adgang til internettet, og det kan du få på en Starbuck’ med gratis wifi.

Citymapper (med link til App Store og Google Play)

[title subtitle=”8. Husk pauserne og brug byens oaser”][/title]

Pulsen i London er høj, så husk at stoppe op og tage nogle pauser. Byen har mange lækre oaser, hvor det er oplagt at slappe af. Her er et par af mine favoritsteder

Parken ved Saatchi Gallery, King’s Road

Neal’s Yard, Covent Garden

Hyde Park

Regent’s Park

Arnold Circle, Shoreditch, East London

Læs flere rejseartikler fra Taste the World

Denne hjemmeside bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af godkender du cookiepolitikken.