Så kommer det til at handle om Japan

Jeg er lige kommet hjem fra 14 fantastiske dage i Japan. Det var 14 dage pakket med spændende oplevelser, og jeg er stadig helt ør i hovedet af alle de mange indtryk.

Vi besøgte pulserende Tokyo – verdens næststørste by med mere end 38 millioner indbyggere. Vi susede igennem smukke landskaber med mere end 300 km/t i de futuristiske højhastighedstog Shinkansen.  I den gamle kejserby Kyoto så vi prægtige templer og smukke zen-haver – sammen med tusindvis af andre turister (det føltes ikke særligt zen).

På den lille ø Naoshima har vi boet i telt på stranden og set de mest fantastiske kunstmuseer. Og så har vi boet på Ryokan, der er en traditionel japansk kro. Her badede vi nøgen i varme kilder, sov på gulvet og fik flot anrettet mad, der smagte besynderligt.

Men den største oplevelse var at opleve den japanske kultur. Japanerne sætter en stor ære i æstetik, renlighed, ordentlighed og punktlighed. Og det gennemsyrer hele samfundet. I Japan flyder der ikke skidt i gaderne (selvom der næsten ingen skraldespande er). Togene er uden grafitti, og renere end de fleste danske hjem. Folk er høflige og hensynsfulde. Ingen skubber eller maser for at komme først.

Og så er japanerne kæmpe æstetikere. Mad bliver altid flot præsenteret (og man spiser pænt). Pakker købt i butikker bliver altid flot og sirligt pakket ind. Man tager selvfølgelig altid skoene af indendøre. Men man kyler dem ikke bare i et hjørne. De bliver stillet pænt i lige rækker. Altid med snuden mod døren. Man bliver faktisk et bedre og mere ordentligt menneske af et besøg i Japan.

I de kommende indlæg på min blog vil jeg dele nogle af mine oplevelser fra fantastiske Japan.

Sådan rejste vi

Rejsen til Japan

Vi havde fået direkte billetter med SAS fra København til Tokyo for 4.000 kr. Turen tager lige over 11 timer

Vores rute i Japan

  • Hakone. Overnatning på traditionel Ryokan. 2 dage
  • Kyoto. Overnatning i Airbnb-lejlighed. 3 dage
  • Naoshima. Overnatning i telt. 2 dage
  • Tokyo. Overnatning i Airbnb-lejlighed. 5 dage

Japan

Læs flere rejseartikler fra Taste the World

Denne hjemmeside bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af godkender du cookiepolitikken.