Tagine og easy living i Essaouira

Det var kærlighed ved første blik, da vi i november, 2014 var på vores første besøg i den lille søvninge havneby Essaouira på Marokkos atlanterhavskyst.  Den charmerende vindblæste by ligger kun to timers kørsel fra Marrakech og er absolut et besøg værd.

I modsætning til Marrakech, så er byen lille, overskuelig og alt kører i laveste gear.  Her er der rig mulighed for afslapning. Enten på en de små hyggelige cafeer i medinaen eller med lange slentreture på stranden.

Abonner på nyhedsbrev

.

Jeg accepterer at få tilsendt nyhedsbreve. ( Læs mere )

Kokkeskole med stil

Men vi var ikke kun kommet for at slappe af. Hjemmefra havde vi booket kursus på kokkeskolen l’Atelier Madada.

Kokkeskolen  ligger i udkanten af den lille medina og er smagfuldt indrettet i et gammelt lagerlokale, hvor man før hen opbevarede mandler produceret i området. Om aftenen fungerer stedet desuden som restaurant.

Under kyndig vejledning af Mona – stedets dada (kvindelig kok) – blev vi først undervist i, hvordan man laver Marokkos nationaldrik: mynte-te. Herefter gik vi i gang med at lave dagen to retter. Menuen, som vi havde bestilt hjemmefra, var suppe lavet på hestebønner og tagine med mandler og tørrede frugter.

Tagine er et lerfad med kegleformet låg. Kød og grøntsager bliver langsomt tilberedt i fadet med krydderier og urter på et gaskomfur (eller glødende kul).

En god tagine tager tid at lave

En af de vigtigste ting vi lærte på kurset var, at en god tagine tager tid at laver.  Da vi havde tilberedt alle ingredienser og sat taginen på gasblusset, så skulle der cirka gå to timer før måltidet var klar.

Imens maden simrede på blusset, fik vi en rundtur i medinaen. Vi gjorde stop hos en lille butik, der solgte krydderier. Her fik vi en masse nyttig viden om de mange krydderier og krydderiblandinger, som bruges i det marrokanske køkken. Og der blev også shoppet lidt

Tilbage på kokkeskolen havde Mona, vores dada,  dækket op og maden var klar til at blive spist. Godt sultne kastede vi også over maden. Og den smagte fantastisk! Vi kunne tydeligt smage forskel i forhold til de taginer, som vi havde smagt på restauranterne. Her har man nemlig  ikke mulighed for at få en tagine, der har simret så længe. Den lange tilberedningstid havde sikret at kødet var super-mørt  samt at smag og aroma var bevaret.

l’Atelier Madada

Kokkeskolen tilbyder to forskellige typer kurser. Vi var “Moroccan cooking workshop”, men det er også muligt at lære at lave marokkanske kager.

Det koster ca. 300 kr at deltage på et hold.

Min anbefaling er, at du booker hjemmefra for at være sikker på at få en plads. Bestiller du hjemmefra, så har du også mulighed for at vælge hvilke retter, som du vil lave. Undervisningen foregår enten på engelsk eller fransk. Husk at fortælle på hvilket sprog du ønsker undervisningen.

Du kan læse mere om kurset på l*Atelier Madadas hjemmeside:

Moroccan cooking workshop

 

More from Per Sommer

Podcast: Road trip til Marokko

Pi og hendes kæreste har kørt hele vejen til Marokko og hjem...
Læs mere

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *