Christiansø – Livet og kærligheden på fæstningsøen

Lyt med og bliv klogere på Christiansø

I denne rejsepodcast skal vi til det østligste hjørne af Danmark. Jeg har nemlig været på ferie i sensommeren 2019 på den Christiansø, hvor jeg mødte øens maler Mark Ricter optog denne podcast. 

Det er helt unikt sted i Danmark med en smuk natur og en velbevaret bygningsarv, der går helt tilbage til 1600-tallet.

Mellem 40.000 til 60.000 turister besøger øen om året. De fleste som endagsturister. Men hvordan er det egentlig at leve sit liv i et lille ø-samfund? Det stiller jeg skarpt på i denne podcast.

På øen bor der ca. 90 mennesker. En af dem er øens maler Mark Richter, som jeg mødte, da jeg holdt en uges ferie i sommeren 2019.

Min gæst i denne podcast

Podcast om Christiansø - Mark Richter

Mark Ricter er en sand globetrotter, men har nu bosat sig med sin familie på øen efter han mødte forelskelsen på sin båd i Makedonien. 

Jeg får en snak med Mark om hans spændende baggrund. Og han fortæller om, hvordan det er at leve et af de mest isolerede steder i Danmark.

Sådan besøger du Christiansø

Christiansø er åben for besøgende hele året rundt. Men langt de fleste turister besøger øen om sommeren. Her er det muligt at komme frem og tilbage samme dag, da der flere afgange fra Gudhjem til klippeøen.

Jeg har skrevet en guide, hvor du kan læse om, hvordan du kommer til Christiansø

Overnat på Christiansø

Det er en helt speciel oplevelse at overnatte på øen. Når den sidste færge med endagsturister sejler ud af havnen, så falder der en helt særlig ro over stedet. Jeg har tidligere skrevet en artikel om overnatningsmuligheder på øen. Den kan du læse her:

Læs flere rejseartikler fra Taste the World

Denne hjemmeside bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af godkender du cookiepolitikken.