Christiansø – Livet og kærligheden på fæstningsøen

I denne rejsepodcast skal vi denne gang til det østligste hjørne af Danmark. Jeg har nemlig været på ferie i sensommeren 2019 på den Christiansø, hvor jeg optog denne podcast. Det er helt unikt sted i Danmark med en smuk natur og en velbevaret bygningsarv, der går helt tilbage til 1600-tallet.

Mellem 40.000 til 60.000 turister besøger øen om året. De fleste som endagsturister. Men hvordan er det egentlig at leve sit liv i et lille ø-samfund? Det stiller jeg skarpt på i denne podcast.

På øen bor der ca. 90 mennesker. En af dem er øens maler Mark Richter, som jeg mødte, da jeg holdt en uges ferie i sommeren 2019. 

Min gæst

Rejsepodcast: Christiansø - livet og kærligheden på den lille fæstningsø

Mark er en sand globetrotter, men har nu bosat sig med sin familie på øen efter han mødte forelskelsen på sin båd i Makedonien. Jeg får en snak med Mark om hans spændende baggrund. Og han fortæller om, hvordan det er at leve et af de mest isolerede steder i Danmark.

Sådan besøger du Christiansø

Christiansø er åben for besøgende hele året rundt. Men langt de fleste turister besøger øen om sommeren. Her er det muligt at komme frem og tilbage samme dag, da der flere afgange fra Gudhjem til klippøen.

Du kan se sejlplaner og priser på Christiansøfartens hjemmeside. I højsæsonen anbefaler jeg, at du booker billetter på forhånd. Husk, at det ikke er tilladt at tage din hund med til øen.

Overnatning på Christiansø

Det er en helt speciel oplevelse at overnatte på øen. Når den sidste færge med endagsturister sejler ud af havnen, så falder der en helt særlig ro over stedet. Jeg har tidligere skrevet en artikel om overnatningsmuligheder på øen. Den kan du læse her:

Overnat på Christiansø og oplev øen efter lukketid

Links til sider om Christiansø

Den officielle hjemmeside Christiansø.dk
Øens officielle hjemmeside med information om bl.a. overnatning, øens historie og meget mere.

Bornholm.info
Bornholms turistskontors side om Christiansø. Her kan du bl.a. se udpluk af events på øen.

Andre rejseartikler om Danmark på Taste The World

Chr

Læs flere rejseartikler fra Taste the World

Denne hjemmeside bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af godkender du cookiepolitikken.