Sådan kommer du hurtigst og billigst til Christiansø

Christiansø er Danmarks østligste punkt og er et sted, som jeg er helt vild med. Men det det tager tid at komme derover, hvis man bor på Sjælland, Fyn eller Jylland. Her kan du læse, hvordan jeg kommer hurtigst og billigst til Christiansø.

Christiansø - et helt særligt sted

 

Der findes ikke andre steder som Christiansø i hele det danske kongerige. De knoldede klippeøer er uden biler, og her er det som om tiden har stået stille de sidste 200 år. Alle huse er smukt bevaret, natur og fugleliv er helt unikt, og så findes her en helt særlig ro. Men turen til Christiansø er både lang og koster, så her er min guide til, hvor du hurtigst og billigst kan komme til Christiansø.

De fleste besøger øen som en endagsudflugt, hvor man typisk har fem timer på øen. Det er som regel turister, som allerede besøger Bornholm i forvejen. Men hvad gør du, hvis du bare vil så hurtigst som muligt fra Sjælland til Christiansø?

I højsæsonen er der to afgange om dagen fra Gudhjem (fra den 29. maj til 19. september). Normalt er der afgang fra Gudhjem kl. 10.00 og 12.30 i højsæsonen. 

Hvis du vil så hurtig som muligt til Christiansø fra København/Sjælland, så kan jeg anbefale nedenstående rute. Vi havde bilen med til Bornholm, da vi  skulle bo en uge på Christiansø og derfor havde en del mad og bagage med. 

Der findes flere steder at parkere bilen i Gudhjem. Rejser du uden for højsæsonen, kan du parkere gratis og  i ubegrænset tid på havnen – helt tæt på Christiansøfarten. I højsæsonen kan du parkere oppe ved landevejen (f.eks. i nærheden af Brugsen) gratis og i ubegrænset tid.

Læs også:

Overnat på Christiansø og oplev øen efter lukketid

1. etape - fra Sjælland til Bornholm

Første del af turen går fra Sjælland til Bornholm. Og her kan du vælge mellem flere ruter og transportformer. Du kan flyve til Rønne og fortsætte din rejse herfra. Den mest populære rute er via Sverige og færgen fra Ystad til Rønne. Her kan du enten tage din egen bil, bus eller tog.

Men ingen af ovenstående måder får dig hurtigt til Christiansø, da både det første fly og den første færge fra Ystad kommer så sent, at du ikke kan nå færgen videre til Christiansø fra Gudhjem. 

Den bedste løsning er derfor natfærgen der sejler fra Køge til Rønne:

Natfærgen fra Køge til Rønne

Færgen sejler kl. 00.30 fra Køge og ankommer til Rønne kl. 6.00. Er du med S-toget til Køge, så findes der en gratis bus fra stationen til færgen. Det er linje 106 og tager 10 minutter. Der er afgang fra Køge station kl. 00.05

Ombord på færgen finder du et område fyldt med brikse, hvor man fint kan sove (gratis). Husk at få en pude og tæppe/sovepose med. Det er også muligt at booke en kahyt, men det er rimeligt dyrt.

Er du ude i god tid, så kan du få en billet rimelig billet. En bil med to passagerer koster 300 kr. Rejser du uden bil, så kan en billet koste helt ned til 49 kr.

Du finder mere information om færgeselskabet her:

Bornholmslinjen

2. etape - fra Rønne til Gudhjem

Er du i bil, så kør mod Gudhjem. Det tager lidt over en halv time og er der er 27 km.

Er du uden bil, så kører der en bus til Gudhjem ca. hver anden time. Du finder bustider på rejseplanen. En billet koster 56 kr (2020-priser). Turen tager mellem 60 til 80 minutter.

Rejseplanen

3. etape - fra Gudhjem til Christiansø

Den første båd til Christiansø sejler kl. 10.00 fra havnen i Gudhjem. Turen tager ca. 1 time. Er det blæsevejr, så kan der være en del søgang. Er du ikke søstærk, så snup eventuelt en pille mod søsyge en time inden afgang. Min erfaring er, at der mindst søgang, hvis du sidder bagerst i båden så tæt ved vandoverfladen.

Er du i god tid fremme i Gudhjem, så kig eventuelt forbi Café Rosa i Gudhjem, som serverer friskbagt brød fra kl. 8.00.

En returbillet koster 250 kr. for en voksen i højsæsonen. Børn betaler halv pris. Jeg vil anbefale, at du booker billet i god tid. Det sker, at afgange bliver udsolgt.

Du kan booke billet her:

Christiansøfarten

Hjemrejsen

Båden fra Christiansø sejler kl. 14.00. I højsæsonen sejler der også en båd kl. 16.00. Turen tager en time.

Tager du båden kl. 14.00, så kan du kan nå færgen fra Rønne til Ystad. Som regel er der en færge fra Rønne kl. 16.30 og kl. 20.30. Overfartstiden fra Rønne til Ystad her er kun 1½ time. Hvis du er tidligt ud, så kan også her få en billet fra ca. 300 kr. for en bil). Hertil kommer så prisen for at køre over Øresundsbroen (345 kr.)

Rejser du uden bil, så kan du tage bus fra Rønne, som inkluderer færge- og busbillet til København. Billigste pris med bus ca. 150 kr.

Læs mere om bus- og togrejser 

Det samlede overblik: Sådan kommer du hurtigst og billigst til Christiansø

Nedenfor har jeg sammenfattet priser og tider for henholdsvis en person der rejser med bil, og for en person, der rejser hele vejen med offentlig transport.  Priserne tager udgangspunkt i en udrejse søndag den 6. september 2020 og hjemrejse onsdag den 9. september 2020.

Priserne vil være højere i højsæsonen. Rejser i flere i én bil, vil prisen falde yderligere for bilturen.

 

Mere Christiansø her på Taste the World

Læs flere rejseartikler fra Taste the World

Denne hjemmeside bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af godkender du cookiepolitikken.