Det oser af god stemning på Aarhus Street Food Market

I en gammel garage ved Aarhus Rutebilstation har tre lokale ildsjæle taget initiativ til at indrette Aarhus’ første Street Food Market. Stedet slog dørene op for et år siden og byder på 25 boder, der serverer alt fra creolsk jerk pork til klassisk mormormad som boller i karry og tarteletter.

 
 
Stedet har siden sin åbning været en kæmpe succes. Både lokale og besøgende har taget godt i mod det nye madmekka i den jyske hovedstad. Alene det første år har mere 1,5 mio. gæster besøgt stedet. De oprindelige 680 indendørs siddepladser har vist sig ikke at række, så nu er stedet blevet udvidet med yderligere 1.000 udendørspladser.
 
 
 
 
Jeg var forbi i weekenden for at smage på maden og tage et par stemningsbilleder. Den rå garage matcher de mange madboder og skaber en rigtig god stemning. De fleste boder har valgt at indrette sig i gamle fragtcontainere, som er dekoreret efter alle kunstens regler. Garagens ovenlysvinduer sikrer masser af lys og luft. Man føler sig hensat til et hipt amerikansk madmarked, men man har stadig formået at bevare et lokalt islæt. Stedet er blandt andet blevet udsmykket af lokale kunstnere.
 
 

Maden vi smagte var fremragende, og jeg kan anbefale at slutte af med en god kop mokka. Baristaerne tager deres arbejde meget alvorligt. Kaffen bliver vejet ned til mindste gram og mælkens temperatur nøje kontrolleret. Resultatet: Måske den bedste kop mokka i byen.

 

 

Hvor?

Blot 4 minutters gang fra Aarhus Hovedbanegård ligger markedet klods op af Rutebilstationen
 
Ny Banegårdsgade 46

8000 Aarhus C

 

 

Hvornår?

Markedet har åben alle ugens 7 dage:
 
Mandag – torsdag + søndag
11.30 – 21.00
 
Fredag og lørdag
11.30 – 22.00 (baren åben til 24.00)
 
Kaffebaren er åben alle dage fra kl. 9.00

[separator type=”thin”]

Mere information

 

Læs flere rejseartikler fra Taste the World

Denne hjemmeside bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af godkender du cookiepolitikken.