(når du kan)

De bedste rejseoplevelser i 2021

Trods en verden, som næsten var lukket ned i 2020, så var der heldigvis plads til en masse gode rejseoplevelser. Læs med her og få inspiration til gode rejseoplevelser i det nye år.

Året, der er gået, var af gode grunde et usædvanligt rejseår. Men et par rejser til både udlandet og i Danmark blev der heldigvis plads til – både før lockdown og i løbet af sommeren, hvor mange restriktioner var ophævet.

I løbet af året har jeg besøgt Sydafrika, Norge, Storbritannien, og jeg har været på en en del ture rundt i Danmark. Det er på baggrund af disse rejser, at jeg kårer årets bedste rejseoplevelser.

Mit håb er, at vi i løbet af 2021 igen kan rejse, som vi kender det før pandemien, og at du kan bruge nedenstående liste som inspiration.

PS: Denne artikel indeholder ingen sponsorerede eller kommercielle links. 

Spring i artiklen:

Bedste rejseland

De vildeste naturoplevelser tæt på Danmark

De mere end 1.000 km med tog gennem Norge byder på storslåede naturoplevelser. De høje fjelde, dybe fjorde, vild natur og muligheden for at komme væk fra civilisationen gør, at jeg har kåret Norge som årets rejseland.

Alene ankomsten til Oslo med færgen er enestående, og det er et godt fingerpeg om de oplevelse, der venter på de næste to ugers ferie i vores broderland mod nord denne sommer.

Vi er i starten af juni, og det er igen muligt at rejse til Norge. Jeg skynder mig at lægge en plan dagen efter, at Udenrigsministeriet siger ok for rejser til Norge. Jeg får i løbet af en formiddag booket alle færger, togbilletter, hoteller, billeje og hytte. Destinationen er øgruppen Lofoten nord for polarcirklen.

Det ender med at blive den ultimative ferie i 2020, hvor rejsen til destinationen er en lige så stor oplevelse som rejsemålet selv. Tag et kig på billederne, og jeg håber, at du vil give mig ret – Norge er et af de smukkeste lande i verden.

Bedste strand

Svøm med pingviner og oplev sommeren i februar.

Det er februar, skyfri himmel og temperaturen er 25 behagelige grader – med en let brise. Stedet er Simon’s Town i Sydafrika. Byen er kendt for sin store koloni af pingviner, som vi lige har besøgt.

På vejen tilbage til bilen ser vi en anonym trælåge med et lille skilt – ‘To the beach’. Vi bliver nysgerrig og følger stien bag lågen. Da vi går ned mod stranden stranden, ser vi flere pingviner ligge på deres reder.

Vi går igennem et lille krat, og pludselig står vi på den flotteste, lille strand. Enkelte pingviner svømmer rundt i det krystalklare vand. Her er ikke mange turister. og det er også muligt ligge i skyggen, så vi ikke bliver forbrændt.

Planerne for resten af dagen bliver aflyst, og vi tilbringer dagen med sol, pingviner, hygge og badning. Ofte er de uventede rejseoplevelser nogle af de bedste.

Bedste overnatning

Old school luksus i Danmarks smukkeste købstad

Huset er bygget i 1784 og ligger midt på hovedgaden i Ærøskøbing. Vi er netop trådt ind af den blå hoveddør og bliver straks mødt af Susanna Greve, Hun er ejeren af et af de mest unikke pensionater i Danmark. “Velkommen”, siger Susanna smilende. Vi føler os straks hjemme i det gamle hus, der er stilfuldt indrettet med antikke møbler, nips, kobberstik på væggene og alt virker meget hjemligt.

Op ad den skæve trappe til 1. sal ligger vores værelser. Alle værelser har hver deres egen stil med egne navne. Min kæreste og jeg får Elfenbensværelset, der er romantisk og hyggeligt indrettet. Min mor får det Gule Værelse ind mod haven. Bad og toilet er på gangen, men vi skal kun dele det med min mor.

Efter vi har pakket ud, byder Susanne os på kage og kaffe i de flotte stuer. Vi vælger dog at sætte os ud i den store have med de gamle høje træer. Solen skinner, og alt er godt.

Om eftermiddagen går vi opdagelse i Ærøskøbing, der nok er en af de smukkeste købstæder i landet. Om aftenen hygger vi pensionatets smukke stuer. Det er muligt at mikse en drink selv fra barskabet. Alt er baseret på tillid – vi registrerer selv på en blok, hvad vi har drukket.

Næste morgen er der dækket op til et overdådigt morgenbord med friskbagt brød, lækre marmelader og god kaffe og the.

Pension Vestergade 44 er – med god grund – et eftertragtet sted. Så book dit ophold i god tid.

Bedste seværdighed

Viktoriansk kirkegårdsstemning
Highgate Cemetery, London

I starten af august tager jeg på en forlænget weekend til London. Da jeg bestiller rejsen, er det gråt og halvkoldt i Danmark. Jeg tænker, at det er et fint vejr at besøge en storby i. Men da jeg kommer til London, så sniger temperaturen sig over 30 grader hver dag. Det bliver en meget hed tur.

I den bagende varme besøger jeg Highgate Cemetery lidt nord for London. Kirken er på en gang både dyster og stemningsfuld. Side om side ligger både kendte og ukendte begravet. Gravstederne ligger tæt. De fleste gravmæler er udført i gotisk stil. Nogle grotesk store – andre blot små markeret med et lille kors.

Det er kun muligt at komme på guidede ture i den mest interessante del af kirkegården. Heldigvis giver den guidede tur et meget dybere indblik i de mange gravmæler og livet i London i 1800-tallet. Det har ikke været sjovt for de langt de fleste. Forurenet by, fattigdom og smitsomme uhelbredelige sygdomme tog livet af mange og mange døde i en tidlig alder.

For at komme på en guidet rundtur skal du bestille tid i forvejen på Highgate Cemeterys hjemmeside.

Bedste vandretur

Storslået natur med sved på panden
Vandretur Norge

Vejret er med os på vores rejse til Lofoten i Norge i slutningen af juni. Høj sol fra en skyfri himmel – stort set hver dag i 14 dage. Og det gode vejr gør det oplagt at tage på vandretur.

Tæt på vores hytte ligger den lille fiskerby Nesland, som forøvrigt er på UNESCO verdensarvsliste. Her starter vores vandretur. Jeg har selvfølgelig gjort lidt research inden dagen vandring, og på VisitNorway’s hjemmeside skriver de bl.a. om vandreruten at det er en “barnevennlig vandretur” og at “Denne turen er tilpasset deg som ønsker den flotte naturopplevelsen, men som samtidig vil ha komfort”.

Vi kommer godt fra start og kommer hurtigt ud i den vilde natur. Stien fører os langs kridhvide sandstrande, gennem små grønne lunde med rislende vand, over kæmpe kampesten, og op ad stiger på høje fjelde, hvor vi går helt tæt på kanten. Samtidig har vi hele tiden den smukkest udsigt ud over Norskehavet og Lofotens kyster.

Det tager nogle timer at komme frem til den næste fiskerby Nusfjord. Fiskeriet er ophørt her for mange år siden, så nu bor her kun få mennesker. Der er et enkelt galleri, men ingen steder at få mad. Så er det godt, at vi er velforberedte og har egen madpakke med, som vi spiser i solen.

Vi skal vandre samme vej tilbage, da bilen står i Nusfjord. Efter nogle timer kommer vi frem godt trætte. Det har været en fantastisk tur. Men som dansker vil jeg nok ikke betegne turen som “barnevennlig” og komfortable. Trods den smukke natur så er den ret udfordrende, en anelse nervepirrende og giver en del sved på panden.

Bedste arkitektur

Syret sci-fi-arkitektur fra 70’erne.

Vi er meget tæt på at køre forbi dette monument, da vi er på ferie i Sydafrika i februar. Umiddelbart lyder et monument der hylder det sydafrikanske sprog afrikaans ikke tillokkende. Men vi har god tid og beslutter os for at gøre et stop ved Afrikaans Language Monument i vinbyen Paarl.

Monumentet ligger på en høj og består blandt andet af nogle høje grå obelisker. Hele stedet minder om noget fra en science-fiction-film. Det er både storslået og ret syret at gå rundt i. Monumentet er indviet i 1975 og en hyldest til afrikaans, som er et af de officielle sprog i Sydafrika.

Afrikaans er et sprog, der minder om hollandsk. Sproget tales primært i Sydafrika og Namibia, og der er ca. 7.2 millioner, som har det som deres modersmål.

Hvad er dine bud på gode rejseoplevelser?

Hvilke gode rejseoplevelser har du haft , som kan inspirerer andre? Skriv gerne om dine oplevelser i kommentarfeltet her under.

Ny her på Taste the World?

Per Sommer

Hvis det er første gang, du er på denne hjemmeside, så undrer du dig måske over, hvor du er havnet?

Jeg hedder Per Sommer og dette er min personlige rejseblog, som jeg driver fordi jeg elsker at rejse. Du kan læse mere om min hjemmeside her:

Denne hjemmeside bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af godkender du cookiepolitikken.