På cykelferie gennem Botswana, Namibia og Sydafrika

Højdepunkter fra episoden

Lyt

En cykelrejse gennem det sydlige Afrika

Find link til podcasten længere nede på siden ⤵️

Mød Tina Vinther Dahl i denne podcast, hvor hun deler sin historie om at krydse det sydlige Afrika på cykel. Fra de buldrende vandfald ved Victoria Falls til den ikoniske udsigt til Table Mountain i Cape Town. En rejse på i alt 21 dage.

Botswana: En indgang til det vilde Afrika
Rejsen begynder i Botswana. Selvom de flade veje og det rolige landskab ved første øjekast ikke synes imponerende, afslører Botswana sin skjulte skønhed. En sejltur på Chobe-floden bringer Tina og hendes gruppe tæt på elefanter, flodheste og et mylder af fuglearter.

Namibia: Lange stræk og den flotteste ørken
Efter at have krydset gennem Botswana kommer gruppen til Namibia. Første stop er Windhoek, der er landets hovedstad, der er relativt moderne. Men det er Namibias naturlige landskab, der stjæler showet – fra de støvede, blæsende grusveje til de imponerende sandbanker ved Sossusvlei og verdens næststørste kløft, Fish River Canyon..

Sydafrika: Et højdepunkt på turen
Rejsen fortsætter til Sydafrika, hvor vejene leder gruppen gennem vinlandskaber mod Cape Town, Ankomsten til Cape Town, med Table Mountain i horisonten bliver et af turens højdepunkter,

Grupperejsens dynamik
I podcasten taler vi også om det at rejse i en gruppe – fra de delte øjeblikke af glæde og udfordring til at navigere i gruppedynamikker og personlige præferencer. Tina fortæller hvordan fællesskabet kan styrke oplevelsen, og hvordan fleksibilitet er vigtigt for at få oplevelsen af en vellykket

Bliv inspireret
Lyt med og lad dig inspirere til måske selv at udforske det sydlige Afrikas utrolige landskaber og kulturer på to hjul. Hvem ved, måske er dit næste eventyr lige om hjørnet.

 

Støt med en kop kaffe

Tak fordi du lytter med til rejsepodcasten Taste the World. Har du lyst til at støtte mit arbejde med det der svarer til en kop kaffe, så klik på linket her:

Dette afsnit af Taste the World er perfekt til:

  • Rejsende, der drømmer om cykelferie i Afrika
  • Dig der bare vil høre et godt rejseeventyr
  • Alle, der elsker inspirerende rejsehistorier.

Hør podcasten her

Eller i din foretrukne podcast – f.eks.:

Apple Podcast– Spotify – Podbean – Podimo – YouTube

Min gæst

På cykelferie gennem Botswana, Namibia og Sydafrika I denne podcast taler jeg med Tina Vinther Dahl, der har opfyldt sin drøm om at cykle på tværs af det sydlige Afrika. Vi starter ved Victoria Falls' brusende vandfald til Kap byens ikoniske Table Mountain. En cykeltur på 21 dage, som består af en kombination af at cykle og blive fragtet over de lange afstande i bil. Botswana Efter Victoria Falls kører Tina og hendes gruppe først gennem Botswana. Et land med flade veje, ikke så imponerende landskaber.. Men til gengæld et eksempel på et velfungerende afrikansk land med et stabilt politisk system. Og så bød Botswana også på et par af turens mest imponerende naturoplevelser. Dels en sejltur på Chobe River, som bød på masser af elefanter, flodheste og alverdens fugle. Namibia Gruppen cyklede seks dage på tværs af Botswana, bl.a. i Kalahari, inden de krydsede ind i Namibia. Første stop i Namibia var hovedstaden Windhoek - en ret moderne, ikke så stor by. Namibia er et sjovt land forstået på den måde, at tysk (tidligere koloni) stadig spiller en stor rolle - vejene havde stadig i høj grad tyske navne. Cykling i Namibia var støvet, blæsende, varmt og vildt, vildt smukt. Det var uendelige grusveje, hvor gruppen stort set ikke så andre biler - og i hvert fald ikke mødte andre cykelturister. Namibia har nogle fantastiske sandbanker (sand dunes), bl.a. ved Sossusvlei. I det sydlige Namibia besøgte gruppen Fish River Canyon, som er verdens anden største kløft. Sydafrika I Sydafrika måtte ruten lægges lidt om, da mange veje var oversvømmet på grund af kraftig regn. Med udgangspunkt i vinlandet tog gruppen på flere dagsture. Det var en af turens højdepunkter at køre ind i Cape Town, fortæller Tina. Udsigten til Table Mountain udsøgt. I Cape Town havde vi gruppen par dage, hvor de bl.a. cyklede til Cape of Good Hope. Om at rejse på grupperejse Podcasten byder ikke kun på sved på panden og fantastiske landskaber. Vi dykker også ned i dynamikken og udfordringerne ved at rejse i en gruppe. Vi taler om: Fordelene ved fællesskabet: Delte oplevelser, støtte og motivation fra hinanden, nye venskaber. Udfordringerne: At finde en fælles rytme, håndtere forskellige behov og forventninger, kompromiser. Vigtigheden af fleksibilitet: Uforudsete hændelser kan dukke op, og evnen til at tilpasse sig er afgørende. Lyt med og få indblik i Tina Vinther Dahls unikke oplevelser på denne cykeltur. Podcasten vil måske vække eventyrlysten i dig og inspirere dig til at planlægge din egen rejse på tværs af det sydlige Afrika.
Tina Vinther Dahl

Tina Vinther Dahl

Tina er en af de sejeste rejsende, som jeg kender. Hun har rejst på mange udfordrende rejser. Hun har blandt andet cyklet på tværs af Tajikistan, arbejdet som frivillig i Ramallah på Vestbredden og besteget flere bjerge.

Tina er netop blevet uddannet sygeplejerske og arbejder i dag på Rigshospitalet i København.

 

Ruten

gennem Botswana, Namibia og Sydafrika

Eller i din foretrukne podcast – f.eks.:

Apple Podcast- Spotify – Podbean – Podimo – YouTube

Fotos på denne side må ikke bruges uden forudgående aftale. Kontakt per@tastetheworld.dk

Ny her

på Taste the World?

Hvis det er første gang, du er på denne hjemmeside, så undrer du dig måske over, hvor du er havnet?

Jeg hedder Per Sommer og dette er min personlige rejseblog, som jeg driver fordi jeg elsker at rejse. Du kan læse mere om min hjemmeside her:

Per Sommer - Taste the World

Lyt med her

Kommentarer

Skriv gerne en kommentar eller stil et spørgsmål

Denne hjemmeside bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af godkender du cookiepolitikken.