Ti ting at overveje før du tager på kokkeskole

At tage på kokkeskole på ferie kan meget let gå hen og blive en af dine allerstørste ferieoplevelser.  Det er en rigtig god ide, at undersøge hjemmefra hvilke kokkeskoler der er i netop det område, som du skal besøge. De allerbedste kokkeskole kan være nemlig være fuldt booket flere måneder i forvejen.

Inden du booker en kokkeskole, så vil jeg anbefale dig at overveje følgende:

Ti ting at overveje før du tager på kokkeskole

 1. Find den bedste kokkeskole i området
  Brug Google, TripAdvisor, Tastetheworld.dk og andre sider, hvor du kan finde anmeldelser af kokkeskoler for turister. Det er altid godt at lave lidt research hjemmefra. Du kan selvfølgelig altid spørge en rejseguide eller de lokale på destinationen. Men min erfaring er, at de sjældent har det store overblik. Eller i værste fald har de i en interesse i at anbefale en specifik kokkeskole, fordi de fx får provision.
 2. Tjek niveauet
  Kokkeskole kommer i mange variationer og udgaver. Undersøg om kokkeskolen er for begyndere eller for mere avancerede kursister. Hvad er dine forudsætninger og ønsker? Og er det noget, som kokkeskolen kan opfylde?
 3. Sproglige barrierer
  Jeg var engang på kokkeskole i Marokko, hvor de to kokke kun talte arabisk og fransk. Og jeg taler ikke arabisk og kun fransk i begrænset omfang. Det kunne let gå hen og blevet en rigtig dårlig oplevelse. Heldigvis trådte ejeren af stedet til. Hun kunne tale engelsk og det endte med at blive en rigtig god oplevelse. Så tjek med kokkeskolen om de underviser på et sprog, som du kan forstå. (En engelsk hjemmeside er ikke nødvendigvis en garanti for, at der bliver undervist på engelsk).
 4. Særlige krav til menuen
  Har du særlige krav til menuen? For eksempel hvis du er allergisk/intolerant? Eller er der noget mad du abosolut ikke kan lide? Så skriv til kokkeskolen og gør dem opmærksomme på det. I langt de fleste tilfælde kan de imødekomme dine krav.
 5. Holdstørrelse og kogestation
  Tjek eventuelt hvor mange der deltager på holdet. Hvis I er rigtig mange, så kan du risikere at kvaliteten af undervisningen ikke bliver helt så god. Undersøg eventuelt også om du får din egen kogestation. Skal du dele dit komfur og bordplads med en anden? Det kan være ok, at arbejde samme en anden person. Men jeg foretrækker nu, at kunne lave mad alene ved min plads.
 6. Børn
  At lære at  lave ny mad sammen med hele familien kan være en kæmpe oplevelse. Det er dog ikke alle kokkeskoler der tillader børn at deltage. Så tjek med kokkeskolen inden du booker for hele familien.
 7. Opskrifter
  Sørg for at du får opskrifter med på det mad I laver på kurset. Og husk en kuglepen og lille blok til at tage noter med undervejs. Jeg tager også masser af billeder. Det hjælper mig med at huske bedre.
 8. Prisen
  Du kan på de fleste hjemmesider for kokkeskoler, så hvad et kursus koster. Men det er altid en god ide at tjekke, hvad der er med i prisen. Er transport fx inkluderet? Skal du selv har drikkevarer med? Eller er det med i prisen? Det er altid en god ide at tage kontanter med, når du er på kokkeskole. Mange steder er det nemlig muligt at købe fx krydderier og andet godt til at tage med hjem som minde om den gode oplevelse.
 9. Betaling
  En del kokkeskoler ønsker hel eller delvis forudbetaling for dit kursus. Det kan i langt de fleste tilfælde være helt ok. Men tjek først om det er en respektabel kokkeskol. Har du fået gode anmeldelser? Ser deres hjemmeside professionel ud? Svarer de hurtigt på dine mails? Tjek også mulighederne for at få penge refunderet i tilfælde af sygdom.
 10. Mødested
  Sørg for at få en præcis beskrivelse af, hvor I skal mødes. Adresser kan være tricky i mange lande. Få evt. en detaljeret beskrivelse af stedet. På flere af de kokkeskoler, som jeg har været på, skulle vi fx mødes på et gadehjørne, da vi skulle starte med at gå på markedet og indkøbe fødevarer til kurset.

[title subtitle=”Bonus-tip”][/title]

Den fede oplevelse

Har du været på kokkeskole og haft den fedest oplevelse? Så send den ind til Tastetheworld.dk og del den med andre. Vi samler altid på gode oplevelser, som også kan komme andre til gode.

 

 

Læs flere rejseartikler fra Taste the World

Denne hjemmeside bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af godkender du cookiepolitikken.