På cykel gennem Tokyos ukendte gader

“I skal ikke låse jeres cykler! Naboerne synes, det er underligt, og de vil tro, at I er ved at flytte ind”, råber Bradley. Han er vores guide på en cykeltur rundt i Tokyo. Vi har netop gjort stop i den travle og trendy bydel Shimokitazawa, hvor det vrimler med mennesker. Vi forlader vores ulåste cykler og begiver os til fods ind på den travle gågade.

[separator type=”thin”]

Det er vores sidste dag i Tokyo, og vi har booket en tre-timers ‘Sunset bike tour’. På stationen møder vi den karismatiske Bradley og hans hund Jack San. Bradley er amerikaner, men har boet mere end 20 år i Japan. Han er en den slags mennesker, som man straks føler sig godt i selskab med, og han får hurtigt vores gruppe godt tømret sammen.

Vi er otte turister, der har booket turen. Da de sidste er troppet op, begiver vi os hen til Bradleys cykel-biks. Der er et par amerikanerne med, som ikke har cyklet i 16 år, så de får lige et lynkursus i at cykle. Og så er vi er afsted.

Turen går ad små smalle gader og stræder. Biler er der ikke mange af. De lokale vinker og smiler, da de se de cyklende ’gaijins’. Vores guide kender mange af de forbipasserende og fortæller i farten om, hvem de er, og hvad de laver.

Vi gør et kort stop ved et Shinto-tempel. Vi har allerede set mange templer på vores tur rundt i Japan og føler en snigende tempel-træthed. Bradley formår dog at fange vores interesse med anekdoter om præsten og det daglige liv i templet.

Turen fortsætter langs en kanal. På den anden siden af kanalen ser vi teenagedrenge, der træner baseball. Kirsebærtræerne står på lige rækker langs kanalen. Knopperne er ved at briste, men vi er desværre en uge for tidligt på den, så vi når ikke at opleve japanernes elskede ’sakura’ og kan kun forestille os, hvor smukt det må være.

Shimokita – Tokyos hipster-kvarter

Bydelen Shimokitazawa er næste stop. Blandt lokale kaldt ‘Shimokita.’ Vi forlader de ulåste cykler, og begiver os til fods ud i menneskemylderet. Netop det med de ulåste cykler beskriver godt, hvordan det japanske samfund fungerer. Selv om vi befinder os i verdens største by med mere end 10 millioner indbyggere, så er der en udstrakt grad af tillid til og respekt for hinanden. Så at låse sin cykel vil blot vække undren. Hvorfor skulle nogen dog finde på at stjæle en cykel? Tidligere på turen var vi på besøg på et ’Farmer’s Market.’ Vi kom forbi efter lukketid, men alle varerne stod stadig fremme. Klar til at blive solgt dagen efter.

Shimokita er et af Tokyos mere finurlige kvarterer. Området er spækket med smarte genbrugsbutikker, små sjove kaffebarer og gode restauranter. Området bliver betragtet som Tokyos hipster-kvarter og er absolut et besøg værd.

Læs mere området:

Shimokitazawa Area – Japan National Tourism Organization

Solen er gået ned, og vi cykler tilbage til Bradleys lille biks. Humøret er højt blandt alle deltagere. Bradley tager os med til en lokal restaurant, hvor vi deler rejseoplevelser, griner og får lækker japansk mad og øl. Glade og mætte på oplevelser begiver vi os hjem til vores lille lejlighed for at pakke. Næste dag går turen tilbage mod Danmark.

Fakta om cykelturen

Vi bookede cykelturen via Airbnb-appen på vores mobil da vi var i Japan:

Sunset Bike Ride på Airbnb

Men turen kan også bookes via Bradleys egen hjemmeside, hvor du kan vælge mellem forskellige typer af ture

Freewheeling.jp

Vi tog på turen ’Sunset Bike Ride’, som kostede ca. 400 kr.pr. person og varede 4 timer. Middagen efterfølgende kostede ca. 120 kr. pr. person inkl. drikkevarer.

 

Læs flere rejseartikler fra Taste the World

Denne hjemmeside bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af godkender du cookiepolitikken.