Rejs med verdens mest ekstreme tog gennem Sahara

Denne togrejse gennem Sahara i Mauretanien med et af verdens længste godstog er ikke for sarte sjæle. Men drømmer du om et rejseeventyr, som kun få turister har kastet sig ud i, så lyt med til denne podcast. Her  taler jeg med den berejste John Risager, der har taget turen gennem ørkenen. 

Et udfordrende rejseeventyr

Dette er ikke en podcast om at rejse med luksustog gennem Sahara. Den handler i stedet om at blive udfordret på sin magelighed og blive rystet godt og grundigt igennem i Saharas varme og støv. Min gæst John Risager fortæller om rejsen til et af verdens mindste besøgte lande, mødet med de lokale samt glæderne og udfordringerne ved denne togrejse.

Lyt med her

Om togrejsen

Siden 1963 har Mauretaniens eneste togstrækning fragtet jernmalm og modige passagerer 704 kilometer gennem Saharas ørken. Turen går fra havnebyen Nouadhibou ved Atlanterhavet til minerne i Zouerat i den nordvestlige del af landet. Ruten følger det meste af vejen grænsen til Vestsahara og tager 11-12 timer – hvis alt går som planlagt.

Godstoget består af mere 200 godsvogne og kan være op til næsten 3 km langt, hvilket gør det til et af verdens længste tog i verden. Forrest bliver det trukket af 3-4 diesellokomotiver. Bagerst er én passagervogn, som ifølge John Risager, formentligt ikke har været renoveret siden det blev indsat i 1963. 

Det er også muligt at rejse med toget i en af de mange godsvogne, hvilket gør turen ekstra udfordrende. Her er man konstant udsat støj, støv og Saharas barske klima med temperaturer op til 40 C. Til gengæld er turen så gratis.

Min gæst i denne podcast

John Risager - Rejs med verdens mest ekstrem tog gennem Sahara

John Risager

Jeg mødte første gang John Risager til et foredrag i De Berejstes Klub, hvor han fortalte om sin rejse gennem Vestafrika og hans tur med toget gennem Mauretanien. John er en meget berejst herre og har besøgt 115 lande indtil videre.

I dag er John gået på pension, men har tidligere arbejdet som buschauffør og har blandt andet arbejdet på Grønland.

John rejser helst med tog og næste tur går med tog og bus rundt om Sortehavet.

Et YouTube-fænomen

På YouTube er jeg stødt på flere videoer, der fortæller om togrejsen. Flere populære rejsende YouTubere og National Geographic har taget turen og dokumenteret det. Her er nogle af de bedste videoer:

Fotos fra Johns tur

Skriv en kommentar eller stil et spørgsmål

Fotos fra Johns tur har jeg fået lov til at bruge hans tilladelse. Andre må ikke bruge billederne uden forudgående aftale.

Billedet øverst på siden er fra Wikicommons og er et såkaldt royalty-free billeder, der må bruges med kreditering.

Ny her på Taste the World?

Per Sommer

Hvis det er første gang, du er på denne hjemmeside, så undrer du dig måske over, hvor du er havnet?

Jeg hedder Per Sommer og dette er min personlige rejseblog, som jeg driver fordi jeg elsker at rejse. Du kan læse mere om min hjemmeside her:

Find mere rejseinspiration på Taste the World

På vandreferie i Iran og Libanon som solokvinde

Vandreferie i Iran og Libanon som solokvinde

Gør dig klar til en rejse ud over det sædvanlige med denne episode af Taste the World, hvor du kan blive klogere på eventyrlige vandreferier i Iran og Libanon – set gennem øjnene på en modig solorejsende kvinde.

Læs mere »

Denne hjemmeside bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af godkender du cookiepolitikken.