Værktøjer og apps til at planlægge togrejsen gennem Europa

Skal din næste ferie være en togrejse gennem Europa? Er du i tvivl om, hvordan du finder inspiration og planlægger rejsen? Så er der hjælp at hente, for her får du en oversigt over hjemmesider og apps, der kan hjælpe dig på vej.

De grundlæggende værktøjer og apps

Der findes et hav af hjemmesider og værktøjer, som kan hjælpe dig med at planlægge din rejse og finde inspiration. Hvis du bare vil starte med det helt grundlæggende, så brug følgende:

Den officielle europæiske side for interrail. På denne hjemmeside er der mange gode artikler om, hvor du finder inspiration til forskellige ruter i Europa og planlægning af din rejse med køreplaner mv.  Du kan også købe din interrail-billet her.

Denne app til din mobil er absolut uundværlig, hvis du skal på interrail. Appen indeholder stort set alle køreplaner i hele Europa. Den virker, selvom du ikke har adgang til internettet. Du kan også booke pladsbilletter til udvalgte strækninger.

Hent den til din mobil:

iPhone
Android

Gå lidt mere i dybden

En af mine absolut yndlingssider, der indeholder information om stort set alle toglinjer i hele verden. På hjemmesiden finder du detaljeret information om togselskaber, banenettet, og hvordan du køber billetter. Der er også mange gode detaljer om internationale tog gennem Europa.

Hjemmesiden giver et hurtigt overblik over, hvordan du kommer fra A til B – stort set i hele verden. Den giver også et hurtigt og overskueligt overblik over togruter i hele Europa. Jeg bruger ofte denne hjemmeside i starten af min planlægningsface for at få et overblik.

Hos DSB.dk kan de også hjælpe dig med togbilletter og reservationer. Der er et par sider om interrail men ikke meget inspiration at hente. Jeg har hørt fra flere, at DSB´s medarbejdere er meget hjælpsomme, hvis man ringer på 70 13 14 18.

Et dansk rejsebureau, der har specialiseret sig i togrejser. Jeg har læst flere positive anmeldelser men endnu ikke brugt rejsebureauet selv. Togrejse.dk sælger tog- og interrailbilletter. Rejsebureauet kan også hjælpe med at booke en rejse fra A til B. På deres hjemmeside finder du køreplaner med de bedste togruter og tider til en række lande i Europa.

Hos det tyske togselskab kan du søge på de fleste togstrækninger i Europa. Det er nok det selskab, der har flest køreplaner lagt ind i deres rejseplan. Selskabet har lavet en side på dansk, som giver et godt overblik.

Hos det tyske togselskab kan du søge på de fleste togstrækninger i Europa. Det er nok det selskab, der har flest køreplaner lagt ind i deres rejseplan. Selskabet har lavet en side på dansk, som giver et godt overblik.

Søger du information hos enkelte europæiske selskaber, så er her samlet en oversigt over udvalgte lande.

Belgien Finland Frankrig Irland Italien Nederlandene Norge Polen Schweiz Spanien Storbritannien Sverige Tyskland Østrig

Bemærk, at der også findes en række private togselskaber i Europa. For det fulde overblik anbefaler jeg, at du læser mere på Seat61.com under hvert enkelt land.

Ny her på Taste the World?

Hvis det er første gang, du er på denne hjemmeside, så undrer du dig måske over, hvor du er havnet?

Jeg hedder Per Sommer og dette er min personlige rejseblog, som jeg driver fordi jeg elsker at rejse. Du kan læse mere om min hjemmeside her:

Denne hjemmeside bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af godkender du cookiepolitikken.