Fem alternativer til Airbnb

Når jeg rejser, så bor jeg meget sjældent på hotel. I stedet lejer jeg mig ind i folks private lejligheder eller villaer – ofte booket gennem Airbnb. Som regel er det billigere end de fleste hoteller, men det har også en lang række andre fordele:

 • Mere plads
  Jeg lejer næsten altid en hel lejlighed (eller hus), hvor der er typisk er meget mere plads end i et hotelværelse. I forhold til et hotelværelse er der som regel både køkken og stue.
 • Unikke oplevelser
  Gennem privat udlejning er det muligt at bo helt unikke steder, som f.eks. i hytter i trætoppe, skibe og sågar fyrtårne. De fleste hoteller er meget ens, og når man vågner om morgenen, så kan man være i tvivl om er i Rom eller Riga.
 • Prisen
  Som nævnt, så er privat leje ofte meget billigere end et hotel.
 • Plads til familien
  Rejser jeg med familie, så er oftest meget mere bedre plads, end hvis vi bor på hotel.
 • Bo væk fra de turistede områder
  Mange hoteller ligger i de mest turistede områder – ofte med masser af larm og trafik. Med privat udlejning er det meget lettere at komme til at bo i de hippe og opblomstrende kvarterer væk fra de turistede områder. Børnefamilie kan leje boliger, hvor der bor børn i forvejen. Så er hjemmet indrettet til børn, og der er ofte legetøj i hjemmet.

Airbnb er helt klart den mest kendte formidler af privat boligudlejning med over 3 millioner overnatningsmuligheder i mere 191 lande. Mange steder kan de dog være meget dominerende, og ofte kan det være lige så dyrt som at bo på hotel. En by som San Francisco er et eksempel på en by, hvor det er dyrt at bruge Airbnb.

Heldigvis findes der efterhånden en række alternativer til Airbnb, og her er et bud på andre selskaber, hvor du kan leje en privat bolig til din næste ferie:

1. Tripping.com

Tripping.com logo
Denne hjemmeside søger på tværs af alle de udlejningstjenester, der findes (på nær Airbnb). Det er også muligt at søge på hoteller, så man kan sammenligne de to overnatningsformer.
Søger man på en destination, kommer der rigtig mange valgmuligheder op. Det kan være en smule uoverskueligt, så det er god idé at indsnævre sin søgning ved brug af de mange filtre.
Hjemmesiden har fået top anmeldelser på Trustpilot.

2. HomeAway.dk

HomeAway logo
For et par år siden skulle jeg til stor konference i Austin, Texas, hvor mere end 100.000 mennesker deltog.. Alt på Airbnb var enten udlejet, eller priserne var ekstremt høje. Så jeg bookede i stedet for gennem HomeAway.dk og sparede mange tusinde kroner. Alt fungerede perfekt for mig. Men vær opmærksom på, at denne tjeneste også får en del krtik på grund af manglende service. Anmeldelse på Trustpilot

3. FlipKey.com

FlipKey logo
Denne udlejningstjeneste er ejet af Tripadvisor.com, som er verdens største hjemmeside for anmeldelser af hoteller og restauranter over hele verdenen. Det smarte med FlipkKey er, at anmeldelser fra fra TripAdvisor er integreret på hjemmesiden. Så de mange anmeldelser fra Tripadvisor vises også her, hvilket giver en vis tyngde af anmeldelser. Jeg har én gang booket gennem denne hjemmeside uden problemer, men FlipKey får lidt blandede anmeldelser af brugerne. Anmeldelser på Trustpilot.

4. Onefinestay.com

onefinestay logo
Har du brug for lidt luksus på rejsen, så har denne hjemmeside specialiseret sig i mere luksuriøse udlejningssteder. Hvis man er en større gruppe, der rejser sammen, så behøver det dog ikke være så dyrt. For eksempel koster dette kæmpe hus på Bali i Indonesien med pool i Cape Town ca. 7.800 kr. pr. nat. Men så er der også plads til 21 personer, og hvis du kan fylde huset op, så er det lige under 400 kr. pr. person/nat.

Villa Mana på Bali

Onefinestay får rigtigt fine anmeldelser af brugerne. Anmeldelse på Trustpilot.

5. Hotel-booking-hjemmesider

Booking.com Hotels.com
Flere af de traditionelle hotel-booking-hjemmesider har også fået øjnene op for det hurtigt voksende marked for privat udlejning til turister. Hjemmesider som booking.com og hotels.com giver begge brugeren mulighed for at filtrere på f.eks. lejligheder og villaer. En hurtig søgning på begge hjemmesider viser dog, at der stadig er forholdsvis få steder at vælge imellem. Men det er værd at holde øje, for det er helt sikkert et marked, som de vil satse på fremadrettet.

Hotels.com (anmeldelse på Trustpilot)
Booking.com (anmeldelse på Trustpilot)

Konkurrenterne er på vej, men Airbnb har stadig førertrøjen på

Der er ingen tvivl om, at Airbnb sidder tungt på markedet for udlejning af private boliger til turister. Deres gebyrer er ret høje, men samtidig tilbyder de en let og overskuelig måde at finde boliger på. Efter min mening har Airbnb klart den mest brugervenlige hjemmeside. Så Airbnb er stadig mit foretrukne firma, når jeg skal booke til ferien.

Heldigvis er der ved at komme mere konkurrence på dette lukrative marked. Mange af de nye spillere er forholdsvis små, hvilket betyder, at de har meget færre boliger at vælge mellem. Til gengæld har flere af dem bedre brugeranmeldelser på Trustpilot, hvor Airbnb kun har én stjerne (jeg har dog aldrig selv oplevet noget negativt).

Andre artikler om Airbnb på tastetheworld.dk

Nyt fra Airbnb: Autentiske oplevelser med lokale ildsjæle

Denne hjemmeside bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af godkender du cookiepolitikken.