Maboneng. Her skal du bo i Johannesburg

Dette er stedet at bo i Johannesburg

Johannesburg i Sydafrika er en hård by. Fattigdommen er stor, og kriminaliteten høj. Smuk er byen heller ikke, så de fleste rejsende skynder sig videre, når de lander i byens store lufthavn. Men har du brug for at at overnatte, så er det her stedet, du skal bo i Johannesburg.

Men der er ved at ske noget godt i Johannesburg, som gør, at du bør overveje at bruge 1-2 dage i byen.

Et nyt hipt kvarter er opstået

Maboneng. Her skal du bo i Johannesburg

Det tidligere industrikvarter Maboneng i downtown Johannesburg stod i mange år forladt og forfaldent hen. Området var kendt for sin høje kriminalitet, og det var en bydel, man helst kørte udenom.

Men så skete der noget i 2008. En lokal entreprenør begyndte at opkøbe gamle lagerhaller, forladte kontorbygninger og værksteder. Hans vision var at løfte kvarteret og omdanne det til en “kulturel oase”. Her ti år efter har indsatsen båret frugt, og kvarteret summer nu af liv, og kriminaliteten er stort set afskaffet.

Maboneng er nu spækket med gallerier, caféer, restauranter og små designershops. Den kreative klasse er flyttet ind, og mange af de gamle bygninger huser nu designere, reklamebureauer og kontorfællesskaber for kreative freelancere.

Turisterne er også begyndt at besøge Maboneng for at opleve Johannesburgs nye hipster-kvarter. Og skal du bo i Johannesburg, så er det her stedet. Det er både sikkert og giver et indblik i det kreative miljø i byen.

Hovedgaden i Maboneng hedder Fox Street, og her ligger de fleste gallerier, caféer og restauranter. Det er det oplagte sted at få en cappuccino og se byens kreative typer passere forbi.

Maboneng. Her skal du bo i Johannesburg

Hver søndag afholdes der ‘Market on Main’, hvor du kan mæske dig i street food. Her serveres et bredt udvalg af mad fra hele verden. Fra den klassiske burger til asiatiske nudler. Lokale designere sælger et bredt udvalg af t-shirts, tasker og souvenirs.

Market on Main på Facebook

Street art

Street art i Maboneng

Overalt i Maboneng vil du se street art. De større værker på f.eks. husgavle er fra kunstnere hyret ind af folkene, som står bag udviklingen af bydelen. Men mange af de mindre værker er lavet af ukendte lokale kunstnere.

Street art. Maboneng, Johannesburg

Hvor ligger Maboneng?

Maboneng ligger i centrum af Johannesburg.

Fra lufthavnen skal du tage en taxi eller Uber. Det koster ca. 230 kr (februar 2018). Turen tager ca. 25 minutter, hvis det ikke er i myldretiden.

Kort over området

Hvor kan du bo?

Da vi besøgte Maboneng, boede vi i en Airbnb-lejlighed. Der er en del, der udlejer via Airbnb i området. Vi boede i dette fantastiske sted:

Penthouse lejlighed på Airbnb

penthouse Maboneng

Herudover er der en række hoteller i området. Der er alt fra billige hoteller til rygsækrejsende til eksklusive boutique-hoteller.

Sikkerhed

Maboneng er et forholdsvist sikkert område i Johannesburg. Der er en del vagter, som er med til at holde området sikkert. Men Johannesburg er en fattig by, så tænk dig om, når du går rundt. Tag f.eks. ikke dit store spejlreflekskamera med. Hold øje med din pung. Hæv kun penge fra pengeautomater i dagslys og vær gerne to.

Spørg de lokale, hvilke gader der er sikre at færdes i. Området er ikke særligt stort, og du kan forholdsvist hurtigt havne i et usikkert område.

Maboneng. Her skal du bo i Johannesburg

Restauranter og caféer

I Sydafrika får du fantastisk mad – og så er det meget billigt. I Maboneng er der en del gode restauranter og caféer. I weekenden kan det anbefales at booke bord på forhånd.

Her er en liste over de steder, som vi besøgte, og som jeg kan anbefale.

Little Addis Café

Etiopisk restaurant i Maboneng

Autentisk etiopisk restaurant, når det er bedst. Restauranten ser ikke ud af meget, men maden og servicen er helt i top. De fleste retter er til to personer.
280 Fox Street
Se placering på Google Maps

Che Argentine Grill

Che. Argentinsk restaurant

Gammelt værksted, der er omdannet til lækker argentinsk restaurant. Her grilles det bedste kød over åben ild. Vin- og drinkskortet er helt i top.
303 Fox Street
Se placering på Google Maps
Restaurantens hjemmeside

Mama Mexicana

Mama Mexico. Maboneng, Johannesburg

Lille hyggelig mexicansk restaurant. der serverer hjemmelavede tacos og burritos. Godt sted at spise til frokost.
264 Fox Street
Se placering på Google Maps
Restaurantens hjemmeside

EAT YOUR HEART OUT

Eat Your Heart Out

En hyggelig deli, der åbner kl. 7.30 om morgenen. Derfor et oplagt sted at spise morgenmad. Menuen er med stærk inspiration fra det arabiske/israelske køkken.
Hjørnet af Fox Street og Kruger Street
Se placering på Google Maps

Ravioli
Italiensk mad – på den amerikanske måde. Maden smager godt, og der er ikke sparet på størrelserne. Ravioli serverer også gode drinks.
289 Fox Street
Se placering på Google Maps

Maboneng. Her skal du bo i Johannesburg

Læs flere rejseartikler fra Taste the World

Denne hjemmeside bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af godkender du cookiepolitikken.