En rejsePodcast

Rejsetips fra danske Laura, der bor i Cape Town

En podcast om Cape Town

I denne episode af rejsepodcasten fra Taste the World skal vi til Cape Town i Sydafrika. I februar 2019 besøgte jeg danske Laura Lykkegaard, som har boet i mere end 20 år i byen.

Sydafrika er kontrasternes land. Her vil du opleve helt uovertrufne naturoplevelser. Cape Town ligger smukt ved foden af Table Mountain og ud til Atlanterhavet. Kører du blot 10-20 km udenfor byen står du i den vildeste natur med bavianer, strudse og pingviner. Du kan også køre til vinområderne, og pludselig er du i et område, der minder om Sydfrankrig.

Jeg mødte Laura hjemme i hendes smukke have, hvor Laura blandt andet gav mig en række insider-tips til ting at opleve og se i byen, som man normalt ikke finder i en guidebog.

Rejsetips fra danske Laura, der bor i Cape Town. Foto Simon Watson

Vi fik også en snak om landets historie, politik og fremtid. Og så spurgte jeg også til sikkerheden i landet. Sydafrika har meget kriminalitet, men det er heldigvis sjældent, at det går ud over turisterne. Laura fortæller, hvordan det er at bo i et land, hvor man altid skal være opmærksom på sine omgivelser.

Jeg spurgte også Laura om landets store sociale og økonomiske ulighed. Hvordan er det at bo i et land, hvor ekstrem rigdom og fattigdom lever side om side? Og hvordan skal man som turist forholde sig til den fattigdom, som man møder?

Rejsetips fra danske Laura, der bor i Cape Town. Foto Simon Watson

Rejsetips fra Laura

I podcasten nævner Laura en række steder, som hun anbefaler, at man skal besøge. Nedenfor finder du mere information om de enkelte steder:

Lion’s Head – vandretur i fuldmåne
Lillesøsteren til Table Mountain, som Laura anbefaler at bestige, når der er fuldmåne.

The Drinkery
En af Lauras yndlingsbarer i centrum af Cape Town

Klein Constantia
En af de ældste vingårde i Western Cape

Kirstenbosch Botanical Gardens
Cape Towns botaniske have.
Oversigt over koncerter i haven

Robben Island
Øen, hvor Nelson Mandela sad fængslet i 18 år.

Table Mountain
Tag svævebanen til toppen af Cape Towns ikoniske bjerg

De røde busser – Hop ON-hOP Off Tours
Turbusser, der kører rundt til de største turistattraktioner i byen. En god måde at få et overblik byen.

Om min gæst

Rejsetips fra danske Laura, der bor i Cape Town. Foto Simon Watson

Laura Lykkegaard har boet i mere end 20 år i Cape Town. Hun flyttede oprindeligt til byen for at starte Den Blå Avis op, men er blevet i byen lige siden. Senere blev hun direktør for Europæiske Rejseforsikring i Sydafrika. I dag har hun sit eget konsulentfirma, hvor 95 % af kunderne er skandinaviske virksomheder, som ønsker hjælp til at komme ind på det sydafrikanske og/eller andre afrikanske markeder. Blandt hendes kunder tæller  Hennes & Mauritz, Jysk og en række firmaer, der arbejder med vand, vind og miljø

Laura bor i en forstad til Cape Town sammen med sine to drenge.

Du kan læse mere om Laura på LinkedIn:

Laura Lykkegaard, Connector & Expeditor at CapeCapacity

Hvad synes du?

Hvis du kan lide denne podcast, så giv gerne et like på iTunes eller der, hvor du lytter til podcast. Har du kommentarer til dagens afsnit, så send mig en mail på per@tastetheworld.dk

Om TASTE THE WORLD

TASTE THE WORLD er for alle os, som elsker at rejse og gerne vil have rejseinspiration med kant. Udover podcasts, så finder du en masse rejseartikler her på hjemmesiden,

Du kan også følge TASTE THE WORLD her:

Sydafrika - find mere inspiration her

Billeder af Laura og hendes familie har jeg venligst fået lov til at bruge af Laura. Fotograf: Simon Watson.

De øvrige billede har jeg selv taget. Billeder må ikke bruges uden forudgående accept.

Ny her på Taste the World?

Per Sommer

Hvis det er første gang, du er på denne hjemmeside, så undrer du dig måske over, hvor du er havnet?

Jeg hedder Per Sommer og dette er min personlige rejseblog, som jeg driver fordi jeg elsker at rejse. Du kan læse mere om min hjemmeside her:

Denne hjemmeside bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af godkender du cookiepolitikken.