Storbritannien

Få inspiration og viden til din rejse. Kom med rundt i verden og få spændende fortællinger med nærvær og kant.

Britisk mad – bedre end sit rygte

Britisk mad har ikke et alt for godt ry. Mange forbinder sikkert det britiske køkken med overkogte grøntsager (fra dåse), kød der stegt så meget, at det er blev gråt og kedeligt og friturestegt mad. Har du fulgt med i Jamie Olivers tv-programmer om skolemad, så har du sikkert også den opfattelse, at britterne ikke ved meget om det, de putter i deres maver.

Jeg har selv prøvet “typisk” britisk mad, men synes faktisk at det er lidt synd at det britiske køkken har fået så dårligt et ry. Mange af vor tids store kokke kommer  fra Storbritanien og kokke som Jamie Oliver og Nigella Lawson har været en stor inspiration for mange.  Jeg har også flere gange været i London og besøgt flere markeder, hvor det bugner med lækre britiske fødevarer.

Madture, markeder og kokkeskoler

Walk. Eat. Talk. Eat.
Anbefalet af Lonely Planet

Borough Marked

Londons ældste marked med mere end 1.000 år på bagen.

Broadway Market
I East London ligger dette lille hyggelige marked, som blandt andet er anbefalet af livsstilsmagasinet Monocle. Her er omkring 100 forskellige stande, som sælger alt fra mad og kaffe til cykler og lædervarer. Butikkerne ved markedet absolut også et besøg værd. Broadway Market har åbent hver lørdag.

Maltby Street Market
Charmerende lille marked, som kun har åben om lørdagen (09.00 – 16.00). Absolut et besøg værd. Du kan læse min reportage og se billeder fra markedet her: Maltby Street Market – Londons hemmelige madmarked