Sådan kommer du fra lufthavnen og ind til Istanbul

Du er på vej til Istanbul og er lige landet i en byens internationale lufthavne. Men hvordan kommer du bedst, billigst og hurtigst fra lufthavnen og ind til byen, hvor du skal bo? Det finder du svar på i denne artikel.

Istanbuls to lufthavne ligger langt fra centrum

Istanbul har to lufthavne og begge ligger langt fra centrum af Istanbul (Taksim Square). Der er omkring 50 km til centrum – uanset hvilken lufthavn du lander i

Flyver du fra Danmark med Turkish Airlines eller et af de europæiske selskaber, så, så lander du i den spritnye Istanbul Airport (IST). Lufthavnen ligger på den europæiske side – ikke langt fra Sortehavet.

Flyver du med det tyrkiske lavprisselvskab Pegasus Airlines, så lander du i Sabiha Gokcen Airport (SAW) på den asiatiske side af byen.

Uanset hvilken lufthavn, du lander i, så kan du enten vælge at tage lufthavnsbussen eller en taxa. Der er desværre ingen gode muligheder med offentlige transport fra de to lufthavne (men der ved at blive bygget metro til begge lufthavne. Linjerne  bare ikke åbnet endnu)

Bussen er det bedste bud

Uanset hvilken af de to lufthavne du lander i, så vil jeg anbefale dig at tage lufthavnsbusserne, som hedder Havaist. De kører til mange destinationer over hele Istanbul, hvis du ankommer til Istanbul Airport. Fra Sabiha Gokcen Airport er der to linjer. En til Taksim Square på den europæiske side. Og en linje til den charmerende bydel Kadikoy på den europæiske side

Busserne er i rigtigt fin stand med behagelige sæder og aircondition. Der er også en lille automat ombord, hvor du kan købe drikkevarer og snacks.

Hvor lang tider tager turen fra lufthavnen og ind til Istanbul?

Istanbul er berygtet for trafik og trafikpropper, så turens længde kan variere efter om du rammer myldretid eller ej. Kører du uden for myldretid, så tager turen ca. 1 time og 15 minutter. I myldretiden kan du risikere, at turen kan tage mere end 2 timer.

Når du skal flyve hjem igen, så tag gerne bussen ud til lufthavnen i ekstra god tid. Skal du f.eks. flyve kl. 12.00, så ville senest tage fra Istanbul omkring kl. 7.30.

Trafik - fra lufthaven til Istanbul
Trafikken i Istanbul er heftig. Så tag bussen i god tid, når du skal ud ti lufthavnen.

Pris og betaling

Du køber billet, når du stiger ombord. En enkeltbillet koster 30-40 kr. – afhængigt af, hvor du skal hen. Børn op til 5 år kører gratis med bussen.

Betaler du ved ombordstigning, så kan du kun betale med kreditkort.  Rejser du fra byen mod lufthavnen, så kan du købe billetter med kontanter i de små kiosker ved stoppestedet.

Du kan også købe billet via busselskabets hjemmeside. Men det er noget bøvlet, og du skal bl.a. oplyse pasnummer. Min anbefaling er, at du betaler med dit kreditkort.

Køreplaner og destinationer


Du kan læse mere om busserne, destinationer og køreplaner her:

Istanbul transport til byen
I lufthavnen finder du skærme med afgangstavler og kort til destinationer i byen.

Taxa fra lufthavnen til Istanbul

Taxa er selvfølgelig også en mulighed, men det er ikke hurtigere end billigere end at tage lufthavnsbussen.

Hvis du vil tage en taxa, så husk at gå hen til den officielle taxa-kø. Sig aldrig ja til en chauffør, der kontakter dig i ankomsthallen.

Jeg har ikke selv taget taxa fra lufthavnen og ind til byen, men ifølge flere hjemmesider, så koster en tur i taxi ca. 175 kr. Ikke voldsomt dyrt sammenlignet med taxaer i Danmark. Men alligevel fem gange så dyrt som lufthavnsbussen.

Rejser du med meget bagage, så kan det helt klart være en fordel at tage en taxa.

Mere rejseinspiration til Istanbul

Ny her på Taste the World?

Per Sommer

Hvis det er første gang, du er på denne hjemmeside, så undrer du dig måske over, hvor du er havnet?

Jeg hedder Per Sommer og dette er min personlige rejseblog, som jeg driver fordi jeg elsker at rejse. Du kan læse mere om min hjemmeside her:

Læs flere rejseartikler fra Taste the World

Denne hjemmeside bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af godkender du cookiepolitikken.