Visum til Kina - sådan gør du

At søge turistvisum til Kina er både besværligt og dyrt. Jeg har selv lige været i Kina og er her min guide til det kinesiske visum-bureaukrati.

Indholdsfortegnelse

Guide: Visum til Kina

Jeg har efterhånden besøgt en del lande, hvor der er visumpligt, men Kina må være et af de lande, som er mest bøvlet og dyrt at søge visum. Du skal bl.a. møde personligt op i København for at aflevere din ansøgning, fingeraftryk mv., hvilket gør det særligt besværligt for dig, der bor langvejs fra.

Fakta om visum til Kina (januar 2020):

 • Der visumpligt til  for alle med dansk pas til Kina (medmindre du er i transit)
 • Pris:  962,50 kr.
 • Du skal møde personligt op på det kinesiske visumkontor i København
 • Det tager ca. 1 uge fra du søger til dit visum er klar. Men jeg anbefaler, at du søger en 4- uger før afrejse Der er mulighed for expresvisum mod ekstra gebyr.
 • Dit pas skal være gyldigt 6 måneder ud over dit ophold

Dette er ikke en officiel guide til at søge turistvisum til Kina, men en beskrivelse af mine egne personlige erfaringer. Krav fra de kinesiske myndigheder kan hurtigt ændre sig, så tjek altid på hjemmesiden for Chinese Visa Application Service Center i København.

Denne guide har jeg skrevet i januar 2020 i forbindelse med min egen tur til Kina. Alle informationer på denne side er udelukkende af vejledende karakter. Informationerne på denne side relaterer sig udelukkende til turistvisum og hvis du har dansk pas. Skal du til Kina i forbindelse med grupperejse, studie eller arbejde, så er reglerne anderledes.

1. Rejseplanen skal være klar, inden du søger om visum til Kina

Du skal dokumentere alle dine overnatninger på din rejse til Kina. Det betyder, at du skal have booket på alle dine overnatninger, inden du søger om visum. Sammen med din visumansøgning skal du nemlig printe og afleverer alle dine reservationer. I ansøgningsskemaet skal du også angive navn og adresse på alle de steder, hvor du skal bo.

Hvis du skal være væk i længere tid og/eller gerne vil rejse lidt mere impulsivt, så er det irriterende, at alle overnatninger skal være booket på forhånd. Et trick kan være, at du booker hoteller via en af de store hotel-booking-portaler (f.eks. hotels.com eller Booking.com). De giver nemlig mulighed for gratis afbestilling på mange hoteller. Efter du har fået dit visum, kan du så gå ind og annullerer dine reservationer.

Skal du bo hos venner eller familie i Kina, så kræver det en skriftlig invitation fra dem du skal bo hos. Ud over selve invitationen, så skal personen i Kina sende dig kopi af pas og visum/opholdstilladelse. Det kan gøre din ansøgning mere besværlig. Overvej evt. tricket med at booke et hotel, som du kan afbestille.

Læs også: Yangshuo – Besøg det smukkeste sted i Kina

2. Pasfotos - både på papir og digitalt

Du skal også bruge et digital pasfoto og et a pasfoto på fotopapir.

Der er en lang række krav til hvordan pasfotoet skal være (du må bl.a. ikke smile). Du kan se alle kravene her:

Photo Requirements for Chinese Visa Application

Jeg vil anbefale at de to pasfotos er identiske. Det digitale pasfoto skal du uploade, når du udfylder den elektroniske ansøgning. Det fysiske pasfoto skal du aflevere, når du møder op på visumcentret. 

Mine pasfotos fik jeg lavet hos en fotohandler, som havde styr på reglerne. Jeg vil anbefale, at du gør det samme.

3. Ansøgningsskemaet skal udfyldes digitalt

Når du er har dine rejseplaner og pasfotos på plads, så skal du igang med at udfylde ansøgningsskemaet. Der er rigtig mange spørgsmål, og det kræver båd tid og tålmodighed. (Hvis man printer det ud, fylder det ni sider!). Heldigvis har du mulighed for at gemme din ansøgning undervejs og gøre den færdig på et senere tidspunkt.

Ansøgningsskemaet finder du her:

China Visa Application Center

Når du udfyldt ansøgningsskemaet korrekt og indsendt den, så får du et visumnummer. Pas godt på det. For du skal bruge det, når du skal booke en tid til personligt fremmøde på det kinesiske visumcenter.

 • Erhvervserfaring
  Du skal oplyse din nuværende og alle tidligere arbejdsgivere.
 • Uddannelse
  Oplysninger eventuelle uddannelser (efter ungdomsuddannelser)
 • Familie
  Ægtefælle (fødselsår, stilling, fødselsted og adresse)
  Forældre (fødselsår, stilling og adresse)
  Børn (navn, adresser og nationaliteter)
 • Flyrejsen til/fra Kina
  Indrejsedato og flynummer
  Udrejsedato og flynummer
 • Overnatningssteder
  Du skal oplyse datoer og hotelnavne, adresser for alle nætter under dit ophold.
 • Medrejsende
  (Gælder ikke ved grupperejser)
  Navn, køn og fødselsdato
 • Tidligere besøg i Kina
  Har du været i Kina inden for de sidste tre år, så skal du for hver rejse oplyse hvilke byer, du har besøgt samt tidspunkter for rejserne. Herudover skal du oplyse visumnumre tidligere udstedte visa.
 • Lande besøgt de sidste fem år
 • Erfaring fra forsvaret
  Har du aftjent værnepligt eller arbejdet i forsvaret, skal du oplyse hvornår samt hvad din titel var/er.
 • Støtte til velgørende organisationer
  Du skal oplyse hvilke velgørende organisationer du er medlem af eller støtter økonomisk


Herudover vil du blive udsat for række tåbelige spørgsmål som f.eks. om du er i stand til at udvikle kemiske våben eller om du tidligere har opholdt dig illegalt i Kina.

4. Bestil tid til personligt fremmøde på det kinesiske visumcenter

Det er et krav,  at du møder personligt op på kinesiske visumcenter på Østerbro i København. Og det er er uanset om du kommer fra Skagen eller Neksø. Er I en hel familie, der skal afsted, så skal alle med på visumcentret.

For at få visum skal du nemlig både aflevere fingeraftryk og fotograferes. Og det kræver, at du bestiller tid. Umiddelbart efter, at du har indsendt din ansøgning kan du booke en tid. Du kan også gøre det på et senere tidspunkt. Her skal du bruge dit kinesiske visum-nummer og pasnummer.

Du kan booke en aftale her:

Schedule an Appointment

Det er ret kompliceret at ombooke sin aftale, så vær helt sikker på, at du booke tidspunkt, hvor du er sikker på at kunne møde op.

Læs også:  Sådan kommer du på Facebook, Google, Gmail mv. i Kina

5. Fremmøde på det kinesiske visumcenter i København
Visum til Kina - sådan gør du

Kom i god tid før din aftalte tid på visumcentret. Husk at medbringe alle relevante dokumenter printet. Brug eventuelt tjeklisten nedenfor.

Adressen er:
Chinese Visa Application Center
Lyngbyvej 28
2100 København Ø

Parkering finder du bag centret ved Bryggervangen 12. Metroen kører næsten også til døren. Nærmeste station er Vibenhus Runddel på Cityringen.

Mangler du noget, så vil du blive afvist og skal bestille en ny tid (no mercy!). 

Du kan dog låne en computer og printer, hvis du har mulighed for at tilgå dine manglende dokumenter

På visumcentret skal du op til tre forskellige skranke. Ved den første skranke, som ligger længst væk fra indgangen, skal du aflevere alle dine papirer og pas, som bliver grundigt tjekket. 

Mangler du at printe noget, så kan du låne en computer og printer.

Ved den næste skranke skal du aflevere fingeraftryk og du bliver fotograferet. Alle dine papirer bliver tjekket igen.

Ved den sidste skranke skal du betale for dit visum (du kan betale med kontanter og VISA- eller Mastercard).

Pas godt på din kvittering, da du skal vise den, når du skal hente dit pas igen. Typisk tager det mellem 4-7 hverdage inden dit visum er klar til afhentning. Du kan godt få en anden person til at hente dit pas for dig – bare de har kvitteringen med. Du kan også vælge at få dit pas sendt hjem, så koster 275 kr. + porto yderligere.

 • Dit pas
 • Et pasbillede
 • Et print af din visumansøgning
 • En kopi af dit pas – siden med dit navn, foto m.v.
 • En kopi af din flybillet eller kvittering, der både viser ind- og udrejse af Kina.
 • Kopi af hotelbookninger af alle de steder, som du skal bo i Kina
 • Hvis du skal bo privat i Kina, så skal du medbringe en invitation og en kopi af din værts pas/opholdstilladelse. Hvis du skal bo hos en kineser, så en kopi af deres ID-kort.
 • Har du tidligere været i Kina, så skal du medbringe kopi af dine tidligere visa.
  (Har du ikke længere dit gamle pas, så skal du selvfølgelige ikke medbringe kopien).
6. Afhentning af dit pas med kinesisk visum

Efter 4-5 hverdage er dit turistvisum klar.  Du skal afhente det på visumcentret.  Og du er nu klar til en fantastisk tur til Kina.

Dit turistvisum vil typisk gælde i 30 dage og indrejse i Kina skal ske inden for tre måneder efter det er udstedt.

God tur!

Nyttige links

Få mere rejseinspiration fra Taste the World

Rejse til Syrien - Damaskus

Er det sikkert at rejse til Syrien?

Spørgsmålet om sikkerhed er ofte det første, der dukker op, når man overvejer en rejse til Syrien. I denne artikel vil jeg give et overblik over de aktuelle anbefalinger og overvejelser, der er forbundet med at besøge dette fascinerende land.

Læs mere »

Denne hjemmeside bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af godkender du cookiepolitikken.