Besøg denne perle i Kina

Yangshuo er en sand perle i den sydlige del af Kina. Det helt unikke bjerglandskab med bløde runde bjerge og den stille Li-flod, der flyder gennem landskabet, gør dette sted til det måske smukkeste sted i Kina.

Ud over en smuk natur, så vil du også her finde en ro til fordybelse, hvilket gør det til et oplagt rejsemål efter et besøg i en af de store kinesiske mega-storbyer.

Jeg besøgte området i december 2019 sammen med min kæreste. Vi havde taget højhastighedstoget fra Shanghai. En tur der svarer til at køre fra København til Rom. Med en hastighed på 300 km/t så var jeg fremme på 9 timer. 

Besøg Yanghuo i Kina

Om Yangshuo

Yangshuo (陽朔縣) ligger i det sydlige Kina i provinsen Guangxi. Nærmeste større by er Guilin, hvor de fleste turister enten andkommer med fly eller tog. Området ligger ca. 500 km nordvest for Hong Kong. Til hovedstaden Beijing er der ca. 2.000 km. Og til Shanghai er der godt vel 1.600 km.

I området bor der ca. 270.000 indbyggere og er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste.

Hop på cyklen og tag på opdagelse

For 30 kr. om dagen lejede vi cykler på vores lille hotel og cyklede rundt i området. Det var en helt fantastisk måde at opleve naturen og de små landsbyer på.

Langs Li-floden er der anlagt cykelstier. Her cyklede vi langs markerne og væk fra trafikken. Selv om der er bjerge i området, så er der meget få stigninger på cykelstien. Så alle kan være med – uanset alder og fysisk form.

Her møder du både kinesiske turister og de lokale, som enten arbejder i markerne eller er ved at vedligeholde cykelstien langs Li-floden.

Det er muligt at leje mountainbikes, som jeg gjorde. Du har kan også gøre det mere kinesisk og leje en rigtig Kina-cykel med gul cykelkurv.

Husk vand og solcreme. Om sommeren kan det blive rigtig varmt. Og selv om vinteren er solen stærk, så husk solcremen.

Du kan også leje en elektrisk scooter, men jeg vil ikke anbefale det. Der er trapper på cykelruterne, som gør det svært at komme frem med en scooter.

Besøg Yanghuo i Kina
Besøg Yanghuo i Kina

Bo i en landsby

Der er to hovedbyer i området. Guilin og Yangshuo By. Her er der masser af hoteller. Men jeg vil helt klart anbefale, at man bo i en af de mange små landsbyer langs floden.

På Tripadvisor havde jeg fundet et hotel i en landsby tæt på Li-floden. Hotellet, som hedder Secret Garden Boutique Hotel, var indrettet i em gammel traditionel kinesisk bygning.

For at komme ind i det gamle hus, skal jeg dukke nakken og gå ind. Hotellets personale talte flydende engelsk, hvilket ikke er en selvfølge i Kina..

Bygningskomplekset er som en labyrint. Gennem små smalle døre, gange og små gårdhaver blev vi ledt op til vores værelse.

Vi havde booket et deluxe værelse til ca. 500 kr. pr nat. Det viste sig at være mere en lejlighed end et værelse. Vi havde i alt tre værelser. En stue, et stort soveværelse og et kombineret omklædeværelse og badeværelse. Herudover havde vi små altaner, hvor vi hver morgen kunne sidde og nyde morgensolen, inden vi skulle ned og spise morgenmad.

Du kan læse mere om hotellet, hvor vi boede, her (ikke sponsoreret):

Yangshuo Secret Garden Boutique Hotel

Ellers kan du søge på hjemmesiden TripAdvisor for andre alternativer.

Sejltur med bambusflåde ned af floden

Besøg Yanghuo i Kina

I flere hundrede år har fiskerne på Li-floden sejlet ud på floden i deres bambusflåder for for at fiske. I gamle dage havde de tamme skarv-fugle med på flåderne. Med en ring om halsen dykkede fuglene ned i vandet for fange fisk. Ringen om halsen skulle sikre, at skarverne ikke selv spiste fiskene. Når fuglene kom op igen, så snuppede fiskeren fangsten ud af munden på den stakkels fugl.

Hvis du er heldig, så kan du stadig i dag se enkelte fiskere sejle ud på deres bambusflåder med skarver for at fange fiske. Men langt de fleste fiskere er i dag gået over til at fange med fiskenet.

Som turist har du også mulighed for at få en tur på en bambusflåde ned af floden. Der er flere steder langs floden, hvor du kan hoppe på en flåde. Ankommer du på cykel til bambusflåden, kan du mod et lille ekstrabeløb, få fragtet din cykel til endestationen.

Sådan besøger Yangshuo i Kina

Nærmest centrale trafikpunkt for at besøge byen Yangshuo er provinshovedstaden Guilin. Herfra er det ca. 1 times kørsel til Yangshuo og området omkring Li-floden. Du kan få dit hotel til at arrangere transport fra Guilin til hotellet. Det koster ca. 290 kr.

Fra Shanghai

Da vi besøgte Yangshuo kom vi fra Shanghai. Jeg har altid været lidt af en tognørd, så vi valgte at tage turen fra Shanghai til Guilin/Yangshuo med de hypermoderne G-tog, som kan sammenlignes med de japanske højhastighedtog Shinkansen. Det er en tur på 1.500 km, som tager lidt over 9 timer. Det var en fantastisk måde at se landet på og samtidig opleve de moderne tog.

Det at booke togbilletter i Kina er nok noget, som jeg bør skrive en rejseartikel om. Men kort fortalt, så bliver man som udlænding nødt til at booke togbilletter via et kinesisk rejsebureau. Togbilletter bliver frigivet en måned før afgang. Hvis du vil prøve højhastighedstogene, så skal du være ude i god tid, for de bliver hurtigt udsolgt.

Jeg brugte rejsebureauet China Highlights, som virkede helt upåklageligt. De svarer hurtigt, og når du har fået din billet, så får du en udførlig vejledning i, hvordan du skal hente din billet og tjekke ind på toget.

Fra Hong Kong eller Beijing

Kommer du fra Hong Kong eller Beijing, så har du også mulighed for at tage toget. Fra Beijing kører der også højhastighedstog. Turen tager ca. 8½ timer. Fra Hong Kong tager turen 3 timer 20 minutter med højhastigheds tog.

Med fly

Du kan selvfølgelig også tage flyet til Guilin/Yangshuo. Vi fløj tilbage til Shanghai, og turen tog lidt over 2 timer. Du kan booke indenrigsbilletter i Kina via søgemaskiner som Momondo og Travelmarket. Igen, husk at være så tidligt ude som muligt. Billetter bliver hurtigt udsolgt.

Besøg Yanghuo i Kina

Ny her på Taste the World?

Per Sommer

Hvis det er første gang, du er på denne hjemmeside, så undrer du dig måske over, hvor du er havnet?

Jeg hedder Per Sommer og dette er min personlige rejseblog, som jeg driver fordi jeg elsker at rejse. Du kan læse mere om min hjemmeside her:

Skriv en kommentar eller stil et spørgsmål

Denne hjemmeside bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af godkender du cookiepolitikken.