Ryokan
så bliver det ikke mere japansk

Efter 11 timer i fly og et par  timer i tog stod vi foran det, som blev vores hjem for de næste par dage. Hjemmefra havde vi booket et ophold på en traditionel japansk kro – kaldet ryokan på japansk (udtales j-kan).

Allerede da vi stod udenfor ryokanen, følte vi som om, vi landet pladask midt i en japansk shogun-film fra Edo-perioden. Vi blev høfligt modtaget af det bukkende personale, der tog mod vores baggage og viste os indenfor. Her blev vi venligt anmodet om at tage vores sko af og iføre os japanske klip-klappere.

Værelser uden senge

I receptionen mødte vi vores vært Haiku, der ville tage af os under hele vores ophold. Hun viste os op på vores værelse. Værelset var helt enkelt og delt i to rum med et separat badeværelse. Gulvet var beklædt med tatami-måtter og midt i det hele stod et lavt bord. Senge var der ingen af. Det viste sig, at disse først blev redt op på gulvet sidst på aftenen, hvor de sparsomme møbler blev flyttet væk. Vi kunne ellers godt have brugt en lur efter den lange rejse.

Vame kilder – glem badebukserne

Haiku, der talte fint engelsk, viste os et skab hvor der hang to yukater (en form for morgenkåber), som gæsterne normalt går i under hele deres ophold på kroen. Hun fortalte, at stedet havde otte varme kilder (kaldet onzen på japansk), som gæsterne frit kunne benytte under deres ophold. De var alle kønsopdelte, men det var dog muligt at booke sin egen private kilde, hvis man ville være sammen som par eller familie.

Da Haiku havde forladt værelset, var vi klar til at prøve de varme kilder. Vi smed tøjet og trak i vores yukater og begav os ned mod den nærmeste kilde. Badetøjet havde vi med i vores lille kurv, men fandt hurtigt ud af det var no-go. I Japan bader man piv-nøgen.

Inden vi hoppede i bassinet med det varme vand, skulle vi vaske os grundigt. Det foregik på små skamler foran en vandhane og spand. Efter grundig rengøring sprang vi i det varme vand. Skønt efter den lange rejse.

Alle bade på vores Ryokan var udendørs og med flot udsigt til bjerge og skov. Indretningen omkring badene var helt enkel og æstetikken meget japansk.

Kaisiki. En fryd for øjet – en udfordring for ganen

På de fleste ryokans er morgen- og aftensmad inkluderet i prisen. Vi havde bestilt vores aftensmad til kl. 19.00. Menuen var en såkaldt kaisiki-menu, som bedst kan betegnes som japansk gourmet-mad.
I mit kommende blogindlæg kan du læse mere om den flotte og specielle mad-oplevelse.

[infobox subtitle=”Yama No Chaya (山の茶屋)  i byen Hakone  et par timer syd fra Tokyo. Pris ca. 3.000 kr. pr. nat for et dobbeltværelse med halvpension.” bg=”green” color=”black” opacity=”off” space=”30″ link=”http://www.yamanochaya.com/english/”]Her boede vi[/infobox]

Fem gode råd til dig, der skal bo ryokan

  1. Bestil hjemmefra og i god tid. Så får du fingre i de bedste ryokans
    Ryokans er populære blandt både japanske og udenlandske turister. Skal du have fat i de bedste ryokans, så skal du være ude i god tid. Vi fandt vores ryokan ved at søge på Tripadvisor og bookede herefter online.
  2. Vælg en roykan med varme kilder
    Vær sikker på at vælge en ryokan med onzen.  Det er en stor oplevelse at prøve hele kulturen omkring det at bade.
  3. Bestil vestlig morgenmad, hvis du ikke er vild med fisk til din morgenmad
    Jeg kan godt lide fisk, men ikke til morgenmad. De fleste ryokans tilbyder såkaldt ”western breakfast”, men det skal som regel bookes på forhånd.
  4. Lad badebukserne blive derhjemme
    Alle bader nøgen
  5. 1-2 overnatninger er fint.
    Det er ikke specielt billigt at bo på roykan (man absolut pengene værd) og man kan sagtens klare sig med 1-2 overnatninger.

Læs flere rejseartikler fra Taste the World

Denne hjemmeside bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af godkender du cookiepolitikken.