Japan

Hvor gamle traditioner og det hypermoderne går hånd i hånd

Selv den mest garvede rejsende vil finde, at Japan er et fascinerende men også udfordrende land at rejse i. Her forenes en smuk gamle kultur med det hyper-moderne. Her bliver ens sanser bombarderet med nye indtryk så snart man træder ud af flyveren. Men kan næsten føle, at man er havnet på en hel andet planet.

Landet har utroligt meget at byde på. Tokyo, der med sine næsten 14 millioner indbyggere, er verden største by, føles som en kæmpe myreture. Overalt er der mennesker. Alle velklædte – de fleste kontorfolk. Men pludselig sidder der ki-mono-klædte damer og unge piger i de vildste Lady Gaga-agtige kostumer side med det grå kontorfolk.

Spring på Shinkansen, der er verdens hurtigst tog med en topfart på 320 km/t. Ude på landet vil man opleve et helt andet Japan. Her holder man fast i de gam-le traditioner og vil opleve en helt anden form for høflighed end i storbyerne. Her har indflydelsen fra vesten endnu ikke bidt sig fast, hvilket blandt andet ses på udvalget restauranter. Her ligger der ikke McDonald’s og pizzarier på gadehjør-nerne. Her er det god traditionel japansk mad. Og oftest er menukortet kun på japansk.

Japan har ry for at være et dyrt rejseland. Men som dansker bliver man ikke overrasket over prisniveauet. I Tokyo er det muligt at leje en lille lejlighed til om-kring 400 kr. pr. nat. Og spiser man japansk ’street food’, så er det faktisk billige-re end i Danmark.