Sådan kommer du fra Beirut Lufthavn ind til byen

Skal du til Beirut, så kan du i denne guide læse, hvordan du kommer fra Libanons eneste lufthavn og ind til centrum af Beirut.

Klokken er lidt over 2 om natten, og jeg er lige kommet ud i ankomstområdet i Beirut Lufthavn efter min tur igennem paskontrol, bagageafthentning og tolden. I ankomstområdet spotter jeg hurtigt en mand, der står med mit navn på et skilt. Det er Bob, min chauffør, der skal køre mig ind til min Airbnb-lejlighed. Vi hilser, finder bilen og 20 minutter senere står jeg ved mit hjem for de kommende dage. Ret nemt!

Bestil en taxa hjemmefra

Beiruts eneste internationale lufthavn ligger ca. 10 km syd for Beiruts centrum, så du kommer forholdsvis hurtigt ind til byen. Men da offentlig transport stort set ikke eksisterer i landet, så er dit bedste bud, at tage en taxa ind til byen.

Jeg vil anbefale, at du arrangerer en taxa inden din ankomst. Der vil stå chauffører og vente på dig, når du ankommer. Du kan også tage chancen og finde en chauffør i lufthavn, men så skal du bruge tid på at prutte om prisen, og du ved aldrig, om du ender i pirattaxa.

De gange har jeg har besøgt landet, så har mit hotel eller Airbnb-vært altid hjulpet med at finde en chauffør. Og ankommer du om natten, som jeg altid har gjort, så kan det oftest arrangeres, at chaufføren har nøglen med til det sted, hvor du skal bo.

Prisen for en forudbestilt taxa ligger her i starten af 2022 på 20 USD. Det skal du betale i kontanter, når du er kommet frem. Så husk, at have vekslet pengene hjemmefra.

Uber er også en mulighed, men ….

I Beirut er taxa-tjenesten Uber også en mulighed, når du skal fra lufthavnen. Men du skal være opmærksom på, at det kræver, at du har data-dækning på din mobiltelefon. Og da de fleste danske mobiloperatører ikke tilbyder gratis roaming i Libanon, så kan det være vanskeligt at bestille en Uber ved ankomst – fordi data-roaming på det dansk simkort er sindsygt dyrt i Libanon.

Har du adgang til data på mobiltelefonen, så koster en tur med Uber ind til byen omkring 60-70 DKK (januar 2022). 

Bemærk, at Uber-biler kun har mulighed for at afhente dig udenfor afgangshallen – og ikke afgangshallen. Gå en etage op fra afgangshallen, hvor du finder ankomsthallen.

Når du skal hjem og ud til lufthavnen igen

De gange jeg skulle hjem igen og ud til lufthavnen, så har jeg altid taget en Uber. Det er både billigere og mere fleksibelt end en forudbestilt taxa. Men så har jeg også haft data via et lokalt simkort i min mobiltelefon, og jeg har kontanter i libanesiske pund.

Bemærk, at du i Ubers app kan bestille større vogne, hvor der er plads kufferter mv.

 

Ny her på Taste the World?

Per Sommer - Taste the World

Hvis det er første gang, du er på denne hjemmeside, så undrer du dig måske over, hvor du er havnet?

Jeg hedder Per Sommer og dette er min personlige rejseblog, som jeg driver fordi jeg elsker at rejse. Du kan læse mere om min hjemmeside her:

Denne hjemmeside bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af godkender du cookiepolitikken.